Ezeket látta már?

Ismeretlen betegség miatt teltek meg a gyerekkórházak

ismeretlen betegség, kína, peking, gyerekek, kórház

Az Egészségügyi Világszervezet vizsgálatot kért Kínától. A pekingi hatóságok is elismerik, főleg a gyerekeket érinti a betegség.

Vizsgálatot kért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kínai kormánytól, mert rejtélyes, tüdőgyulladás-szerű tünetekkel kerültek kórházba gyerekek százai – írja az Al Jazeera.

A ProMED számolt be arról, hogy Kína északi részén tömegével kerülnek kórházba gyerekek ismeretlen eredetű betegség miatt. A WHO ezért pontos járványügyi adatokat és a gyerekek laboreredményének adatait is kikérte a kínai hatóságoktól.

Peking elismerte, hogy több gyerek került kórházakban az ilyenkor megszokottnál, de ezt a koronavírus-járvány miatti intézkedések feloldásának tudják be. A tajvani FTV szerint sok pekingi szülő fejében megfordult, hogy a kínai kormány egy újabb járvány hírét igyekszik elzárni a nyilvánosság elől.

A ProMED internetes orvosi közösség vetette fel először 2019 végén, hogy vizsgálják ki a Kínában akkor tömeges megbetegedéseket okozó rejtélyes vírust – ez kapta később a SARS-CoV-2, koronavírus nevet.

Október közepe óta az elmúlt három évhez képest kiugróan magas az influenzaszerű tünetekkel kórházba kerülők száma Kína északi részén. Az ismeretlen betegség különösen az olyan tartományokat érinti, ahol több tízmillió ember él, például Pekinget, vagy Liaoninget.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Influenza: ilyen tünetekkel mindenképp forduljon orvoshoz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

koronavírus

Forrás: Al Jazeera
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához