Ezeket látta már?

Megugrott a magánegészségügyben ellátottak száma

magánegészségügy

Egyre több magyar veszi igénybe a magánegészségügyet.

A romló állami rendszer miatt már a magyarok 83 százaléka vett igénybe tavaly magánegészségügyi szolgáltatást és közülük a fiatalok élnek leggyakrabban ezzel a lehetőséggel. Megnéztük a legnagyobb klinikák tavalyi számait, mennyit hoztak a konyhára az egészségre áhítozó magyar emberek. Bár olyan piacvezető cégek beszámolói hiányoznak még mindig, mint a Medicover vagy az Affidea, de még nélkülük is érdekes a privát szektor legfontosabb pénzügyi mutatószámainak böngészése - írja az mfor.

A lap utána járt a különböző magánegészségügyi szolgáltatók árbevételeinek, amik a következők szerint alakultak:

Doktor24 Csoport: a 6 milliárd forintról 2022-ben 12 milliárdra emelkedett a bevétel, 2023-ban pedig további, legalább 30 százalékos növekedést tűztek ki. Az 1000 fős dolgozói létszám miatt az elvégzett műtétek száma 3 ezerről 10 ezerre nőtt az elmúlt két évben.

Synlab Hungary Kft.: a tavaly több fiókteleppel is bővült, és bár a forgalma kissé visszaesett, és a 2021-es kiemelkedő 834 milliós nyereségük is esett 111 millióra, de náluk ez szinte törvényszerű is volt a koronavírus-járvány után, mivel a covid alatt rengeteg koronavírus tesztet végeztek, értékesítettek.

Budai Egészségközpont: 12,5 milliárd forintról 14,7 milliárdra nőtt a nettó árbevétel, ennek ellenére a nyereség a korábbi 1,3 milliárdról 560 millió forintra esett vissza, mert 2 új budapesti telephelyet is megnyitottak, és a cég tavaly visszafizette a hiteleit.

TritonLife Csoport: a hazai magánkórházak közül elsőként nyitottak emelt szintű koraszülött intenzív centrumot, illetve Miskolcon az elmúlt hetekben adták át legújabb magánkórházukat, a Macro Klinikát. A TritonLife Csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2022-ben 40 százalékkal, 1 157 főre emelkedett. A 2021-eshez képest 6 milliárd forinttal nőtt az árbevételük.

Duna Medical Center: tavaly sem tudott nyereséget elérni, pedig ők is remek árbevételt értek el, hiszen 3,4 milliárdról 4,6 milliárdra nőtt a forgalmuk, így ezzel sorban 2. éve negatív a saját tőke, ami a jogszabályok alapján tulajdonosi beavatkozást igényel.

Maternity Magánklinika: egyre többen szülnek magán úton, ezt támasztja alá az is, hogy a 105-ről 129 fősre bővült, a forgalma is megnőtt 3,1 milliárdról 3,9 milliárdra.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megkezdte működését az ország első komplex, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#egészségügy

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához