Ezeket látta már?

Mikoplazmás tüdőgyulladás: bejelentették a németek az első eseteket

mikoplazmás tüdőgyulladás németország

Feljegyezték a mikoplazmás tüdőgyulladás első eseteit Németországban.

A Kínában felbukkant kórokozó, amely nemrégiben egy új világjárványtól való félelmet generált, a jelek szerint Németországban is terjed. Ez a "Mycoplasma Pneumoniae" baktérium, az úgynevezett atípusos tüdőgyulladás kiváltója.

A mikoplazmás tüdőgyulladás fertőző netegség, gyakori iskolás gyerekek és fiatal felnőttek körében. A tüdőgyulladás ezen fajtája jól reagál a megfelelő antibiotikumokra, a folyamatos száraz köhögés azonban emellett is heteken keresztül fennállhat, és a lábadozás alatt a beteg gyengének érezheti magát.

Feljegyezték a mikoplazmás tüdőgyulladás első eseteit Németországban

Erről a FOCUS hírmagazin számolt be új, szombaton megjelenő számában, hamburgi jelentésekre hivatkozva. "Valóban találkozunk néhány súlyos mycoplasma-fertőzéssel" - mondta a FOCUS-nak Philippe Stock gyermekpneumológus, az Altona Gyermekkórház orvosigazgatója.

Az érintetteknél "ritka szövődmények" alakulhatnak ki

Számos más régióban is hasonló halmozódásról számoltak be a saját praxissal rendelkező orvosok. Stock a tipikus életkori ablakot 5 és 16 év közé teszi. A kínzó köhögés és a légutak beszűkülése "nagyon kifejezett" tünetekkel jár. A fiatal betegeket hét-tíz napra kórházba kell szállítani. Ritka szövődmények is előfordultak, nevezetesen a nyálkahártya és a torok gyulladásos sérülései – mondta a magazinnak a gyermektüdőgyógyász.

A hamburgi gyermekklinikán azonban még egyetlen beteget sem kellett lélegeztetni "Mycoplasma pneumoniae" miatt, és Stock szerint: "Az általunk kezelt esetek egyike sem volt életveszélyes". A lap beszámolója szerint a szomszédos Hollandiában a kormány egészségügyi kutatói már rámutattak az 5-14 évesek körében előforduló tüdőgyulladásos esetek számának jelentős növekedésére.

Dr. Specht: „Az atípusos tüdőgyulladás leggyakoribb oka ez gyermekeknél”

Az RTL műsorszolgáltatónak adott interjújában Christoph Specht orvos a következőket mondta a mikoplazmás fertőzésekről: "Ezek a baktériumok a gyermekeknél az atípusos tüdőgyulladás leggyakoribb okozói. Gyakran találkoztunk vele a pandémia során".

A koronavírus-járvány után az esetek jelentősen visszaestek. Az infektológusokat azonban mindig is foglalkoztatta a kérdés, hogy mikor lesz ismét gyakoribb a kórokozó. "Mert soha nem tűnt el teljesen" - hangsúlyozta Specht. "Az intézkedések megszűnése ismét e fertőzések jelentős növekedéséhez vezethetett volna".

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Könnyű széthordani a már Európában is terjedő „kínai” tüdőgyulladást

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fertőzés

Forrás: focus.de
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához