Ezeket látta már?

Nem mondta meg a férfi, hogy terhes-e – nem adhatott vért

véradás

Elutasítottak egy véradásra jelentkező, rendszeresen vért adó férfit, mert nem volt hajlandó válaszolni a terhességre vonatkozó kérdésre.

Skóciában megismétlődött a tavalyi eset: elutasítottak egy véradásra jelentkező, rendszeresen vért adó férfit, mert nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy terhes-e. Steffen McAndrew szerint a brit egészségbiztosító rendszeréből elveszett a józan ész az őrült politikai korrektség jegyében - adta hírül a hirado.hu.

A háziorvosként Skóciában, a dél-airshire-i Prestwickben dolgozó Steffen McAndrew a helyi NHS-nél, a véradást Nagy-Britanniában megszervező egészségbizosítónál jelentkezett véradásra – írja a Telegraph című brit lap. Dr. McAndrew a lapnak elmondta, hogy a világjárvány előtt rendszeres véradó volt.

Ahogy azt Dr. McAndrew jelezte, ő férfi, ezért nem lehet terhes. Úgy fogalmazott: a politikai korrektség az őrületig fokozódott az egészségügyi intézménynél.

A Covid-19 járvány vége óta most először volt lehetősége, hogy ismét vért adhasson. Az orvos be is jelentkezett a közeli Ayrban lévő véradóközpontba, ahol elutasították, mert nem volt hajlandó válaszolni egy őrült kérdésre, miszerint terhes-e.

A Skót Nemzeti Vérátömlesztési Szolgálat (SNBTS) azt állította, hogy a kérdést egy évvel ezelőtt vezették be a „donorok biztonsága” érdekében. A szervezet pusztán annyi változtatást eszközölt, hogy újabb kérdőívükön már ez szerepel:

Ön terhes, vagy volt-e terhes az elmúlt hat hónapban?

(Ha a kérdés nem megfelelő, kérjük, jelölje be a nemet). Továbbra is azt tervezik tehát, hogy a férfi donorok válaszoljanak arra a kérdésre:

  • várnak-e gyermeket

A Telegraph tavaly hozta nyilvánosságra, hogy az NHS Scotland belső jelentése „a nemek szerinti egészségügyi ellátástól való általános eltávolodásra” szólított fel a transz betegek megnyugtatása érdekében.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hogy kerül a levett vér a műtőbe? - megnéztük

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#véradás

Forrás: telegraph
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához