Ezeket látta már?

Hova rejtőzzünk? Ilyen búvóhelyeket javasolt az MI nukleáris csapás esetére

nukleáris támadás, atombomba, sziréna, mesterséges intelligencia, google, MI, AI

A Google mesterséges intelligencia szoftvere, a Bard szerint négy lehetséges helyen rejtőzhetnénk az atombombázás elől, ha megnyomnák a "piros gombot".

Kiderült melyek azok a legbiztonságosabb búvóhelyek az Egyesült Királyságban, ha a fővárosa ellen nukleáris támadás történik– viszont ez aggodalomra adhat okot annak, aki Londonban él.

A mesterséges intelligencia négy olyan helyszínt is megjelölt, ahol a legjobbak a túlélési esélyek:

  1. az Orknely-szigeteken található Kirkwall,
  2. a Shetland-szigeteki Lerwick,
  3. a walesi Anglesey
  4. és Cornwall.

Választásait az MI meg is indokolta:

  • Kirkwall az Orkney-szigetek legnagyobb városa és fővárosa, Skócia északi partjainál. Az Orkney-szigetek viszonylag távol vannak és alacsony népsűrűségűek, kevés az esély, hogy támadás célpontjaivá válnak.
  • Lerwick a Shetland-szigetek legnagyobb városa, egyben a Brit-szigetek legészakibb városa. A biztonságot a távolság és az alacsony népsűrűség adja.
  • Anglesey egy sziget és megye Wales északnyugati részén, két híddal összekötve a szárazfölddel. Nagyon valószínűtlen, hogy célponttá válna.
  • Cornwall Angliának a Tamar folyótól és Devontól délnyugatra fekvő félszigeten elhelyezkedő legnyugatibb megyéje, szintén a távolság és a népsűrűség miatt lehet biztonságos.

Bardnak további tanácsai is voltak a túléléshez

A mesterséges intelligencia szerint a magasak fekvő területek és a nemzeti parkok is viszonylagos védelmet nyújthatnak. Hozzátette még, hogy ha az ember vidéken tartózkodik, egy óvóhely vagy pince lehet a legjobb lépés ilyen esetben. Városi környezetben az a jó, ha például metróállomáson vagy mélygarázsban közelében vagyunk.

A cikk szerint azonban fontos kiemelni, hogy egyetlen hely sincs, amelyik teljes biztonságot nyújtana egy nukleáris csapás elől, a felsorolt városok csupán jobb esélyt kínálnak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mesterséges intelligencia

Forrás: www.dailystar.com
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához