Ezeket látta már?

Orvosmeteorlógia: csütörtökön jön a nem szeretem idő!

orvosmeteorlógia időjárás köd orvosmeteo fronthatás ma meteogyógyász

Az ízületesek járnak most a legrosszabbul.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint melegfront jellegű panaszokat tapasztalhatunk, noha markáns időjárási front nem éri el térségünket. Jelentős eltérések lesznek csütörtökön az ország egyes területei között, szeszélyes eloszlásban. Változékony panaszok ebben a humánmeteorológiai helyzetben!

Mire figyelmeztet a meteogyógyász®? Ebből a videóból kiderül!

Csütörtökön nem érkezik front, de a légköri helyzet a melegedésre, illetve a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél is okozhat humánmeteorológiai panaszokat. A melegedéshez változékonyság is társul, a párásabb levegő szaporíthatja a tüneteket. A keleten kialakuló reggeli köd mellett a felhőzet is zavarja majd a napsütést, helyenként záporok, zivatarok is előfordulnak.

Ha fokozottan érzékeny akár a melegfrontra, akkor most nagy eséllyel változatos tüneteket tapasztalhat

Ebben az esetben fokozódhatnak a gyulladásos panaszai, különösen a reumatikus ízületi bántalmak felerősödése lesz jellemző. Fáradékony, tompa is lehet, csökken a koncentrálóképesség. Ha migrénes, szintén egy nehezebb napra számíthat, próbáljon sokat pihenni! Vérnyomás-ingadozás egész nap, szinte előzmény nélkül is felléphet, és ez a tünet pénteken is többször előjöhet.

A reggel nyirkos tájakon nem lesznek ritkák a kopásos eredetű ízületi bántalmak sem, ezekre az őszi időszakban szinte minden hajnalban számítani kell.

Szabadtéri program

Hajnalban északkeleten ködös, nyirkos lehet a levegő. Napközben jó, ha van kéznél esernyő, mert ugyan nem lesz egész napos eső, de a változékony időben előfordulhatnak záporos időszakok. Az élénk, erős szél kissé csökkenti a hőérzetet.

Időjárás csütörtökön

Csütörtökön helyenként már reggel előfordulhat gyenge eső, zápor, délután pedig főként délen alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. A csapadék mellett azonban többórás napsütésre is készülhetünk. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a déli-délkeleti szél. A reggel néhol ismét párás, ködös lesz, a minimumok 12-19 fok között alakulhatnak. A legmelegebb órákban pedig 25-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Semmi nincs energiája? Ilyen, amikor diabétesz áll a háttérben

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához