Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a fagyos idő ilyen panaszokat okozhat kedden

mozgás, diabétesz, cukorbetegség, lépés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós hideg olyanoknál is elő tud hozni panaszokat, akik egyébként kevésbé reagálnak egyes időjárás-változásokra.

A sokfelé a -10 fokot is meghaladó fagyos reggelek tartósan velünk lesznek, figyelnünk kell egy fontos élettani következményükre.

Sarki hideg légtömegek érték el térségünket! Érzékenyek figyelem! A fokozott szervezeti terhelésekről beszél a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden a nagyon hideg reggel és az egész napos hideg idő annak ellenére is megterhelheti a szervezetét, hogy nem érkezik front. A sok napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, de sokaknak egyáltalán nem javít az állapotán. A kevés felhő miatt erős hajnali lehűlésre lehet készülni, akár -15 fok közelébe is csökkenhet a hőmérséklet! Emellett lesznek olyan tájak, ahol napközben is fagyni fog, a tartós hideg pedig rendkívül megterhelő a szervezetünknek!

Egyeseknél akár erősebb izom- és hasi görcs léphet fel, a vérnyomása pedig akár egész nap is ingadozhat! Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthat javulásra. Különösen a fagyos reggeleken jelentkezhetnek erős fájdalmak, amik gyakran napközben is alig, vagy egyáltalán nem mérséklődnek. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti.

A szeles tájakon erős fejfájás is felléphet, ezen kívül alvászavarok is jelentkezhetnek!

Mindeközben ne feledkezzen meg immunrendszerének folyamatos erősítéséről sem, különösen annak tükrében, hogy nem csak reggel, hanem napközben is nagy a megfázásveszély. Folyamatosan vegyen magához vitamindús táplálékot, emellett pedig ügyeljen a higiéniára is.

Szabadtéri tevékenységek

Ügyeljen az öltözködésre, a fagyos reggel mellett a hideg délutánon is szükség van a vastagabb ruhadarabokra -a napsütés hatására csalóka lehet a hőérzete.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de keleten, északkeleten időnként felhők zavarhatják a napsütést. Csapadék nem várható. Többfelé élénk lehet az északias szél. A hajnal ismét fagyos lesz, néhol akár -15 fok köré is lehűlhet a levegő. Kora délután -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a 4 gyakori tünet lappangó diabéteszre utal

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához