Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddi fagyos hideg megviseli a szervezetet

orvosmeteorológia, front, hideg, alvászavar

Fagyterhelés jön a frontterhelés után.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hideg, fagyos időben legalább annyiféle tünet felléphet, mintha egy frontátvonulás zajlana, és most még a kevésbé frontérzékenyek is szenvedhetnek.

Az időjárás-érzékenyek a hirtelen jött, fagyos időben az általánosan tapasztalt panaszaikat a szokásosnál is erősebbnek érezhetik, hiszen jelentősen gyengül az immunrendszer. Ha ön is keringési problémákat tapasztal, ingerlékeny vagy fáradékony, ön is érintett lehet! A sorozatos ciklonok legyengítik a szervezetünk védekező képességét, aminek komoly következményei lehetnek. Ezt részletezi a meteogyógyász®:

Fronthatás kedden

Kedden a nagyon hideg reggel és az egész napos hideg idő annak ellenére is megterhelheti a szervezetét, hogy nem érkezik front. A sok napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, de sokaknak egyáltalán nem javít az állapotán. A kevés felhő miatt erős hajnali lehűlésre lehet készülni, akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet! Emellett lesznek olyan tájak, ahol napközben is fagyni fog, a tartós hideg pedig rendkívül megterhelő a szervezetünknek!

Egyeseknél akár erősebb izom- és hasi görcs léphet fel, a vérnyomása pedig akár egész nap is ingadozhat! Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthat javulásra. Különösen a fagyos reggeleken jelentkezhetnek erős fájdalmak, amik gyakran napközben is alig, vagy egyáltalán nem mérséklődnek. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. A szeles tájakon erős fejfájás is felléphet, ezen kívül alvászavarok is jelentkezhetnek!

Mindeközben ne feledkezzen meg immunrendszerének folyamatos erősítéséről sem, különösen annak tükrében, hogy nem csak reggel, hanem napközben is nagy a megfázásveszély. Folyamatosan vegyen magához vitamindús táplálékot, emellett pedig ügyeljen a higiéniára is.

Szabadtéri tevékenységek

Ügyeljen az öltözködésre, a fagyos reggel mellett a hideg délutánon is szükség van a vastagabb ruhadarabokra -a napsütés hatására csalóka lehet a hőérzete. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához