Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombat lesz a legrosszabb a migréneseknek

orvosmeteorológia, front, meleg, karácsony, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kifejezetten nehéz időszak kezdődik, tartós terhelés vár ránk!

Az időjárás-érzékenyek számára a téli szokatlan enyheség egy markánsabb fronttal felérő igénybevételt okozhat. Ha ön is migrént tapasztal, ingadozik a vérnyomása, mostanában alvászavarai vannak, ön is érintett lehet. Ez ami különösen fontos a frontérzékenyeknek!

A szeretet és a frontérzékenység kapcsolatáról beszél karácsonyi videójában a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton sem, és még több napig nem érkezik térségünkbe front, de ez nem jelenti azt, hogy a frontérzékenyek tartósabban fellélegezhetnek. A melegedés miatt jelentkezhet akár erősebb fáradékonyság is, és most az emésztési problémák is fokozódhatnak.

A magasban ilyenkor szokatlanul meleg levegő tartózkodik, mely intenzív melegfronti tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati területeken. Észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.

Nem javasolt ebben az időszakban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre. A puffasztó zöldségek, például a káposzta, karfiol most kerülendőek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához