Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a változékony időt ők viselik a legnehezebben kedden

 vérnyomás, vérnyomásmérés, 24 órás vérnyomásmérés, EKG, vizsgálat, pajzsmirigybetegség, cukorbetegség

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ettől a naptól kezdve ismét egyre több és egyre erősebb panasz fordulhat elő!

Sokan csak a frontoktól tartanak, pedig az időjárás-érzékenység egyéb okai még több veszélyt is jelentenek egészségi állapotunkra, és összetettebb terhelő hatást gyakorolnak a szervezetünk számára!

Változékony idő, a frontérzékenyek réme! Okkal! Az alapjait magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden a nap első felében nem várható semmilyen fronthatás, azonban délután gyenge hidegfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel, ez pedig okozhat kellemetlen tüneteket.

Ezzel együtt helyenként fülledtté válik az idő. Amennyiben szívbetegséggel, illetve vérnyomásproblémákkal küzd, akkor errefelé a kialakuló légköri helyzet okozhat kellemetlen perceket. Nem várható hőség, a magas páratartalom hatására azonban melegebbnek érezheti a levegőt, mint amilyen az valójában. A fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, különösen a legmelegebb déli órákban, a megerőltető tevékenységeket is inkább halasszák későbbre.

A helyenként élénk szél frissítőleg hathat, de ha fokozottan érzékeny, akkor enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek. Mindez a zivatarok által érintett tájakon is gyakori lehet, főként a vihar érkezése előtt válhat feszültté, ingerlékennyé. A zivatarok idején az asztmások állapota is romolhat, ők próbálják zárt térben átvészelni a mozgalmasabb órákat és erre az időre pihenjenek le.

UV-sugárzás

A déli órákban a tartósan napos tájakon erős UV-sugárzással kell számolni, szükség van a fényvédelemre!

Milyen idő lesz kedden?

Kedden a Dunántúlon borongós időre van kilátás, többfelé az eső is eleredhet, a Dunától keletre fátyolfelhős-napos időre számíthatunk. A délkeleti szél az ország középső harmadán többfelé erős lehet, nyugaton pedig az északi szél támadhat fel. Délután 16-25 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tenziós fejfájás vagy migrén? Ekkor forduljon orvoshoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tenziós fejfájás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához