Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a vérnyomásunk is megérzi vasárnap az óraátállítást!

Orvosmeteorológia, humánmeteorológia, front, fronthatás,

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem lesz annyi idő, hogy meg tudjon pihenni a szervezetünk!

A szélsőségessé vált időjárás önmagában is erős humánmeteorológiai® terheléseket okoz, most viszont az óraállítással egybe esve különösen veszélyes helyzetet alakított ki.

Fokozott veszélyekre figyelmeztet a meteogyógyász®!

Vasárnap az előző nap átvonult hidegfront mögött újabb front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe, átmenetileg megnyugszik az idő, este viszont egy erős hidegfront ér el minket!

Napközben humánmeteorológiailag® változatos képet mutathat az ország.

Alapvetően napos időben lesz részünk, de már nem lesz olyan nagyon meleg, mint a hét közepén volt, ahhoz képest akár 5-7 fokkal is alacsonyabban alakulhatnak a maximumok! Amennyiben fokozottan érzékeny a hidegfrontra, akkor hajnalban és délelőtt a Tiszántúlon még tapasztalhat enyhébb görcsöket, de a nap nagy részében már megszűnnek ezek a panaszai. A frontátvonulásokat leginkább megszenvedő szív- és keringési betegek is fellélegezhetnek, erős humánmeteorológiai hatás nem éri őket.

Ha viszont érzékeny a szélre, akkor számítson arra, hogy az időnként élénk szél okozhat fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot, különösen a Dunántúlon és északkeleten. Ugyancsak akkor tapasztalhat alvásproblémát, ha a szeles időre érzékenyek közé tartozik.

A hűvösebb hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak - ebben az esetben tanácsos egy könnyed reggeli átmozgatással kezdeni a napot, jót tehet a sajgó végtagoknak.

Az óraátállítást nagyon sokan megérzik! Alvásproblémák és fáradékonyság léphet fel, felborulhat a bioritmus.

Szabadtéri tevékenység:

A légmozgás emellett pár fokkal csökkenti a hőérzetet is, és kissé zavaró lehet a szabadban végzett munkája során. Emellett napsütés is várható, ami javítja a hangulatot és a közérzetet. Érdemes kihasználni a jobb időt, mert komoly lehűlés érkezik a következő napokban!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Óraátállítás: a szívünkre is hatással lehet - ezt tegye, hogy könnyebben viselje!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához