Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: az lenne a csoda, ha ma nem fájna a feje!

migrén, aura, aurajelenség, fejfájás, agyvérzés

Az időjárás-érzékenyek számára műától rendkívül megterhelő időszak veszi kezdetét, s az igénybevétel napról napra erősödni fog.

Pénteken eleinte több helyen kisüthet a nap, majd délután már csak keleten, északkeleten. Napközben szórványosan fordulhat elő eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar. Este nyugat felől egyre nagyobb területen eredhet el az eső. Az északnyugati szelet időnként élénk, erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 16 és 25 C-fok között alakul.

Az időjárás-érzékenyek romló élettani helyzetet tapasztalhatnak, a következő napokban jelentősen erősödik a szervezetet érő igénybevétel. Ha tartósan rossz közérzetet, gyakori rosszulléteket vagy szűnni nem akaró fejfájást tapasztal, ön is érintett lehet!

Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából! >>

Pénteken tovább tart a frontokkal tűzdelt megterhelő időszak, hidegfront érezteti hatását, egyre erősödő intenzitással. Többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, melyet az élénk, a Kisalföldön estétől erős szél tovább fokoz.

A hirtelen változás megterhelő lehet a szervezete számára, különösen a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők, a vérnyomáspanaszokkal élők tapasztalhatnak kellemetlen humánmeteorológiai(R) tüneteket. Többfokos lehűlés kezdődik, estétől az ízületi bántalmakkal élőknél is egyre erősebben jelentkezhetnek a jellemző tünetek. Emellett jelentősen fokozódik a görcshajlam is, az izom- és hasi görcsök mellett a kismamáknál is felléphetnek erőteljesebb görcsök, ajánlott kerülni a megerőltető tevékenységeket!

A következő napokban tartós problémákkal számoljon, hideg levegő áramlik térségünkbe. A szervezete védekezőképessége gyengülhet, fektessen nagy hangsúlyt az immunerősítésre.

Balesetveszély:

A közlekedés során erős oldalszélre számítson, ennek hatására jelentősen csökken a járművek menetstabilitása! Többfelé záporoktól nedves útszakaszok is előfordulnak, növekszik a balesetveszély, tartson nagyobb követési távolságot, és vezessen lassabban! A front miatt ingerlékenység is jelentkezhet, legyen türelmesebb az utakon is!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához