Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: az lenne csoda, ha pénteken nem lenne fáradt

fáradékonyság, cukorbetegség, diabétesz, jel

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint különbözőek lehetnek a tünetek a délen és az északon élők körében!

Nagyon sok az időjárás-érzékeny ember, szerencsére jó részük viszonylag enyhébb tüneteket tapasztal. Persze ez esetben is fontos kérdés, hogy van-e rá megoldás, mert ez az állapot is jelentősen ronthatja az életminőségünket. Mit tehet enyhe frontérzékenység esetén? Ebben a nem is egyszerű kérdésben segít a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken markáns fronthatás nem érvényesül, de a magasban zajló változás és a közelgő front jellegű légtömegcsere egyre több, és ezzel együtt egyre erősebb tünetet okozhat! Fejfájás, migrén, keringési panaszok - sorra jöhetnek elő!

Délnyugaton, délen a felhősebb időben a kedvetlenség és az álmosság nagyon sokaknál jelentkezhet, de északon, a napos időben is előfordulnak koncentrálási panaszok. Ott migrén is jelentkezhet, az erre hajlamosak fájdalmai egész nap kitarthatnak. Ha önre is jellemző ez, akkor csak szombat déltől számíthat a csökkenésére. Ezen kívül az ízületi problémákban sem várható mérséklődés, délen kopásos, északon reumatikus végtagfájdalmak lehetnek jellemzőek.

Légszennyezés

A légszennyezettség a szélvédett völgyekben tovább növekszik, északkeleten már többfelé egészségtelen a levegő.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken eleinte az ország délnyugati felén továbbra is zárt lesz a felhőzet és helyenként kisebb eső előfordul, majd határozottabban délután kezd csökkenni észak felől a felhőzet. Néhol északnyugaton és északkeleten megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 7-12 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhögés: ezek a betegségek okozhatják

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához