Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön a migréné és a vérnyomás panaszoké lesz a főszerep

migrén, fejfájás, fronthatás, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontmentesre és nyugodtabbra forduló időben előjöhetnek a régi panaszok!

Az időjárás-érzékenység a különböző légköri és egyéb stressz terhelési okokból fellépő komoly életminőség és egészségi állapot romlás, ami már a magyar lakosság harmada esetében okoz személyenként változó panaszokat. Frontérzékeny? Ezt soha ne tegye! Frontérzékenyek számára ad fontos tanácsot a meteogyógyász®!

Csütörtökön is frontmentes marad az idő, időjárási szempontból egy nap előtt állunk. A humánmeteorológiai® helyzet azonban egy kicsit rosszabb lesz, a fokozottan érzékenyek közül többeknél fokozódhatnak a vérnyomás panaszok, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket.

A melegfrontot jellemző tünetek országszerte is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél, és kissé fokozódhatnak is. Helyenként már a 20 fokot is megközelítheti a délután mért hőmérséklet, de az élénk szél nem veszít erejéből. Főleg a migrénesek helyzete nehezül meg ebben az időjárási helyzetben. Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént. A kávéfogyasztást most lehetőleg mérsékelje, helyette inkább sétáljon, sportoljon: a rendszeres testmozgás is kiváló élénkítő.

A migrénhajlam fokozódására még pár napig számítani kell, illetve a gyulladások is felerősödhetnek.

Pollen:

A pollenek közül jelenleg a platán, a tölgy és a nyír okozza a legintenzívebb tüneteket, ezen kívül a fűz és a kőris virágporának koncentrációja is elérheti a közepes szintet. A platán időnként erősebb reakciókat válthat ki.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához