Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön a széltől megfájdulhat a feje

orvosmeteorológia, szél, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint sokan nem is gondolják, hogy az időjárás-érzékenység milyen sokakat érint kellemetlenül!

Az időjárás-érzékenyek a front mögötti helyzetben ugyan csökkenő intenzitással, de sokszor legalább olyan erős panaszokkal találkozhatnak, mint a front idején. Ha önnél is jelentkezik fejfájás, görcs, ingerlékenység vagy alvászavar, ön is érintett lehet.

Mennyi front van és mit tehetünk ellene? Tiszta vizet önt a pohárba mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön az átvonult hidegfront mögött már nem érvényesül fronthatás, egyre kedvezőbb lesz az élettani helyzet. Elsősorban vérnyomásproblémák jelentkezhetnek, de jó hír, hogy a tünetek intenzitása egyre csökken a nap folyamán, így amennyiben kellemetlenségeket tapasztal, azok az idő előre haladtával szűnni, de legalábbis mérséklődni fognak.

Ha a keringési rendszer megbetegedésivel, illetve vérnyomásproblémákkal küszködik, akkor próbálja magát kímélni, és kipihenni az elmúlt megterhelő időszak fáradalmait.

Ha a szélre érzékeny, akkor erre a napra itt is a kellemetlen tünetek csökkenésére számíthat: a görcsös fejfájás és az alvászavarok is kezdenek tompulni, de kezdetben a Dunántúlon még előfordulhat, hogy nehezebben telik az éjszaka, illetve délelőtt is kínozhatja még fejfájás.

Szabadtéri tevékenységek

A napsütés kicsit csalóka lehet, nagy a megfázásveszély, és a hőérzete is ingadozhat. A szabadban tartózkodás javasolt ugyanis jelentősen tisztul a levegő. Amikor csak az idő engedi, mozogjon odakint, de ezalatt mindenképpen rétegesen öltözzön fel, könnyen megbetegedhet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához