Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fáradékonyságot, tompaságot hoz a szerda

szédülés, egyensúlyzavar, magas vérnomás, vérnomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tavaszias idő is lehet megterhelő az érzékenyek számára!

Sokféle terhelésre kell készülnünk a hétvégén, különösen az időjárás- és stresszérzékeny embereknek kell erre nagyon odafigyelniük, és időben felkészülniük!

Közeleg a cirkadián gyilkos! Mit tehetünk? Fogadja meg a meteogyógyász® tanácsát!

Fronthatás szerdán

Szerdán front nem érkezik, de a folyamatos melegfront jellegű hatás határozza meg a humánmeteorológiai® helyzetet. Többen lehetnek figyelmetlenek, csökken a hatékony munkavégző képesség.

A talajon és a magasban is erőteljes melegedés zajlik, ami még pár napig folytatódni fog. A hűvösebb reggelen ismét képződhetnek ködfoltok, majd napközben a változó felhőzet mellett több órás napsütésnek is örülhetünk. A hőmérséklet a legtöbb helyen 20 fok köré emelkedik, a tartós melegedés lehet tehát az oka a panaszok megjelenésének.

Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, az erre hajlamosak pedig készüljenek arra, hogy a következő napokban erősödnek majd a tüneteik! Többen alszanak ezekben a napokban nyugtalanul és ébredtek nehezen, emellett napközben koncentrálásbeli panaszok, szétszórtság, bágyadtság is felléphet. A gyerekeknél jelentősen csökkenhet az iskolai teljesítmény, a munkahelyen pedig nehezebben teljesíthet. Álmosságot, fáradékonyságot is tapasztalhat.

Pollenhelyzet

A pollenhelyzet ismét romlik. A nyárfára allergiások a kora reggeli vagy a késő esti órákban szellőztessenek! A lakásban vastagabb szövésű függönnyel árnyékoljon, így kevesebb virágpor juthat be a belső térbe, és odabent is porszívózzon gyakrabban! A ciprusfélék és a kőris virágpora is okozhat allergiás reakciókat.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán is főként fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de számottevő csapadék nem várható. Északnyugaton helyenként megélénkülhet a déli szél. A reggel többnyire fagymentes lesz, napközben pedig 15-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas vérnyomás: 7 módszer, amivel az orvos szerint is csökkentheti otthon

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához