Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddi időjárást ők viselik a legnehezebben

időjárás, fronthatás, fáradtság, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az erősödő fülledtség komoly terhelést jelent a frontérzékenyek szervezete számára!

Egyre erősebben megterhelő napok jönnek az időjárás-érzékenyek számára! Most nem a frontok, hanem az egyre fokozódó fülledtség és a gyakran változó, napos és zivataros időszakok terhelik a szervezetet! Keringési és légzési panaszok!

Frontérzékenyek nehéz napjairól tájékoztat a Meteo Klinika TV-n a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden elkerül bennünket a korábban várható front. Tőlünk északra vonul el, viszont két légtömeg határára kerültünk és a beszivárgó nedvesség nagyon komolyan terhelő humán meteorológiai helyzetet alakít ki.

A sokfelé a 30 fokot is meghaladó hőmérséklet és a növekvő páratartalom egyre erősödő fülledtséget okoz. Ez különösen a keringési és légzési problémákkal élők számára fog egyre komolyabb tüneteket okozni. A melegedésre és a fülledtségre nagyon sok időjárás-érzékeny ember tapasztal az életminőségére, vagy akár az egészségére veszélyes panaszokat, fejfájást, rosszulléteket, a koncentráció romlását. Leromlik az alvásminőség. Sok embernél jelentkezik vérnyomás-ingadozás, erősödő fáradtság.

További terhelő hatást fog jelenteni a gyakran változó humánmeteorológiai helyzet. Sűrűn váltják egymást a nyugodtabb napos és a zivataros-viharos időszakok, adott napon belül akár többször is. Ehhez nehezen tudunk alkalmazkodni, és ez a folyamatos alkalmazkodás fokozottan kimeríti a szervezetünket.

A hőegyensúlyunkat most különösen veszélyezteti, ha intenzív fizikai vagy akár szellemi terhelésnek vagyunk kitéve. Kerüljük a megterhelő munkákat, különösen a déli, kora délutáni órákban, és főleg akkor, ha kénytelenek vagyunk a napon dolgozni. Sokat segíthet, ha gondoskodunk szervezetünk rendszeres hűtéséről. Ebben nagy segítséget nyújthat a rendszeres, frissítő zuhanyozás, illetve ha legalább időszakosan légkondicionált helyiségekben tudunk tartózkodni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

6+1 tipp magas vérnyomás ellen - ezek a kardiológus tanácsai

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#pajzsmirigy

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához