Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kemény péntek vár a magas vérnyomással küzdőkre

vernyomasmeres

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a pénteken átvonuló front miatt különböző hatásokkal kell számolnia az időjárás-érzékenyeknek !

Furcsa fronthatás érint bennünket pénteken, aminek a frontérzékenyek esetében lesz pozitív és negatív hatása is!

Hidegfront és erős változás a frontérzékenyeknek! Megmutatja a Meteo Klinika TV-n a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Felemás hatással jár a pénteki hidegfront. A frontra nem érzékeny emberek alapvetően örülni fognak a front után érkező szárazabb levegőben kialakuló humánmeteorológiai helyzettel. A tiszta, szárazabb levegőben erősen lecsökken a csapadékok előfordulásának a valószínűsége és nagyon sok napsütésre kell számítanunk. Ez különösen a strandolók számára lesz előnyös.

A frontérzékenyek számára viszont jelentős terhelést hoz ez a hidegfront, főleg északon erősebben tapasztalhatják az olyan tüneteket mint fejfájás, a vérnyomás ingadozása, keringési panaszok jelentkezése, rosszullétek hányinger, szédülés.

De a folytatásban az ő esetükben is javulást fog jelenteni a napok óta tartó, erős változékonyság, fülledtség csökkenése.

Pénteken még mindenképpen ajánlott a szervezetünket érő terhelések csökkentése, az ilyen jellegű programokat, teendőket inkább halasszuk a következő, kedvezőbb időjárású egy-két napra.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken elszórtan, kezdetben keleten, északkeleten, napközben pedig főleg a déli és keleti tájakon fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Ugyanakkor mindenhol kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. Az északias szél többfelé élénk, erős lehet. Délutánra 26 és 31 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

6+1 tipp magas vérnyomás ellen - ezek a kardiológus tanácsai

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#pajzsmirigy

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához