Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken növekedhet az infarktusveszély

szívbetegség, szívprobléma, infarktus, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint marad a nagyon erős igénybevétel, csak éppen péntek estétől már egy front fogja okoznia hőség helyett!

Nagyot változik a humánmeteorológiai helyzet! A rendkívül magas hőmérsékleti értékeken tetőző hőhullám egy újabb nagy terheléssel ér véget! Viharokkal jön a hidegfront!

Áldás és csapás a frontérzékenyeknek! A meteogyógyász® elmagyarázza, miért!

Fronthatás pénteken

Pénteken a délután második felében hidegfront érkezik, előtte azonban keleten még nagyon meleg lesz, a hőség csak a front átvonulása után mérséklődik. A tartós hőterhelést péntek estétől egy másik markáns hatás váltja fel, a szívbetegek rendkívül veszélyeztetettek!

A több napja tartó megterhelő hőhullám már akkor is nagy igénybevételt jelent önre is, ha alapvetően egészséges szervezettel rendelkezik. Ráadásul a nyári meleg mellett délutántól már a magas páratartalom, a fülledtség is terhel, szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Először a Dunántúlon, aztán keleten is érvényesülni fog a markáns változás!

Az idősek, szívbetegek és légzőszervi megbetegedésekben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak. Feltétlenül készüljön erre, és még mindig kerülje el a megerőltetéseket! A zivatarok idején az asztmások állapota romlik, amennyiben ön is az érintett csoportba tartozik, akkor vihar idején tartózkodjon zárt helyen és pihenjen le!

Estefelé érkezik meg a markáns hidegfront a Dunántúlra, este, éjszaka pedig a keletebbi tájakat is eléri. A front nyomában hidegfront jellegű tünetek jelentkeznek. A megterhelő hőség több napja tart, ami extrém megterhelést jelentett még az egészségesekre nézve is, ez az intenzív változás pedig legalább ilyen megterhelő mindenki számára.

A vérnyomás-ingadozás, keringési problémák mellett erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély is. Mindenkinek ajánlott a sok pihenés és a nyugalom, a kimerült szervezetet érő hatások intenzívebben jelentkeznek.

Szabadtéri tevékenységek

A front előtt továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye is, nagyon fontos, hogy mindig legyen önnél elegendő mennyiségű folyadék, a tűző napot pedig kerülje el, akár életveszélyes is lehet a szabadban tartózkodás! Délután heves viharok is lehetnek: vigyen esernyőt, de a nagyon erős viharok idején mindenféleképpen húzódjon fedett, védett helyre!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához