Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: görcsöket okozhat a hideg, fagyos idő szerdán

orvosmeteorológia, hideg, fejfájás, ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem csökken a szervezetet érő igénybevétel, sok tünet léphet fel a hideg, fagyos időben.

Az időjárás-érzékenyek egy hidegfronthoz nagyon hasonló légköri helyzettel találkozhatnak, aminek következtében tovább erősödhetnek a panaszaik. Ha önnek is fáj a feje, rosszullétei vannak, rossz a keringése, ön is érintett lehet!

Amit nem ismerünk fel a legveszélyesebb! Ez különösen igaz a téli depresszióra, nézze meg, miért:

Fronthatás szerdán

Szerdán front nem érkezik, de a hidegfronthoz nagyon hasonló körülményeket tapasztalhatunk, általában emiatt jelentkezhetnek humánmeteorológiai® panaszok. A tartós hideg egyre inkább igénybe veszi a szervezetet.

A hideghez köthető tünetek még az egészségeseknél is ismétlődően jelentkezhetnek, a rosszullétek egész nap felléphetnek! Reggel -10 fok közelébe is hűlhet a levegő a fagyzugos részeken, sok helyen pedig napközben is 0 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Nem süt ki a nap érdemi időre, de számottevő csapadék nem lesz.

A napok óta tartó, az átlagosnál több fokkal hidegebb téli idő már az egészséges szervezetet is megterheli, a szív- és érrendszeri problémákkal élőknél, valamint a vérnyomás-panaszokban szenvedőknél pedig igen kellemetlen tünetek jelentkezhetnek. Ingadozhat a vérnyomás, rossz közérzet, mellkasi fájdalom léphet fel, az idősek és a krónikus betegek rendkívül megterhelő időszakot élnek át. Izom- és hasi görcsöket, görcsös fejfájást is tapasztalhat.

A hideg miatt erősödnek az ízületi panaszok. Fontos, hogy a kopott ízületeket tartsa melegen, ne tegye ki nagy hőmérsékleti ingadozásoknak a fájdalmas területet. Testünk átmelegítésére meleg levesek, teák a legalkalmasabbak, ezeket építse be a napi étrendjébe, a gyomrot is kímélik. Emellett fogyasszon sok friss gyümölcsöt, szükség van a vitaminokra, a legyengült szervezetet könnyebben megtámadják a kórokozók.

Légszennyezés

Jó hír, hogy az erős légmozgás hatására továbbra sem tudnak felhalmozódni a káros anyagok, de a szélvédett völgyekben romlani kezd a levegőminőség.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához