Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha eddig nem volt tünete, vasárnap már lehet!

orvosmeteorológia, meteorológis, pollenjelentés, parlagfű, fejfájás, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyre összetettebbé válik a légköri helyzet, erősödnek a panaszok!

Az időjárás-érzékenység mindenkit máshogy érint, de még ebben is vannak különösen fontos speciális esetek. Ebben az erősen változó légköri helyzetben ezekkel még inkább kell számolnunk.

Frontérzékenység fontos esetei és az anyaság! Fontos aktuális kérdésről beszél a meteogyógyász®!

Vasárnap markáns fronthatástól mentes lesz a nap

Reggel még kettősfronti hatást tapasztalhatnak sokan. A nyáriasan fülledt időben nem csökkennek az előző napokon tapasztalt panaszok, sőt, országszerte, egész nap problémát okozhat a magas páratartalom.

Többször megnövekszenek a gomolyfelhők, emellett fülledt lesz a levegő, így ismét kedveznek a feltételek a záporok, zivatarok kialakulásának.

Amennyiben az elmúlt két-három napban fejfájással, migrénnel küszködött, akkor ezekre továbbra is számítania kell - az esetleges alvásproblémái szintén kiújulhatnak, megmaradhatnak. Még akár a kellemes hőmérsékletű időben is nyűgös, ingerült lehet, emellett csökken a teljesítőképesség és nehezebben tud majd koncentrálni.

Országszerte sokfelé fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhat. Ha vérnyomásproblémákkal él, akkor szintén egy nehéz napra készüljön - ennek tükrében amennyire csak teheti, kerülje a megterhelő tevékenységeket, legyen az akár nehezebb fizikai munka, vagy nagyobb szellemi erőfeszítést igénylő feladat.

A zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le.

Szabadtéri tevékenységek:

Szükség lesz az esernyőkre, a napsütés mellett többfelé zápor, zivatar is kialakulhat. Emellett nem lesz hideg, sőt, a tartósan napos tájakon 25 C-fok fölé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Azt hitték az orvosok, hogy asztmája van, később kiderült áttétes tüdőrákos

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Asztma

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához