Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn az ízületi panasszal élőknek lehet rossz napjuk!

fájdalom, gyulladás, ellen, ízületi gyulladás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nyugodt nap vár ránk hétfőn, de a front mögötti helyzet most is tartogat panaszokat!

Kora őszi időt hoz a front utáni lehűlés! Az átlaghőmérsékletekhez történő visszatérés bizony egyúttal évszakváltást is jelent! Ez már ősz! Új terhelésekre készüljenek a frontérzékenyek! Mik lesznek ezek, mire számíthatunk? Mindent elmond a meteogyógyász®!

Hétfőn a front mögött még gyenge hidegfront jellegű hatás érvényesül, de front konkrétan már nem lesz felettünk. Az élénk, erős lökésekkel kísért szél okozhat kellemetlenségeket, és a hőmérséklet is visszaesik néhány fokot.

Emellett a meteogyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök is megjelenhetnek a hidegfrontra fokozottan érzékenyek körében, de az élén, erős lökésekkel kísért szél másoknál is hasonló tüneteket válthat ki. Ezen kívül a megszokottnál ingerlékenyebb, türelmetlenebb is lehet, csökken a teljesítőképesség. A kopásos ízületi panaszok reggel lehetnek a legerősebbek, de napközben többször is előjöhetnek.

Emellett ingadozhat a vérnyomás, illetve a keringési panaszok is csak lassan kezdenek mérséklődni - a vasárnapi változás nagy terhelést rótt a szervezetünkre! Érdemes minél több időt pihenéssel tölteni, és kerülni a nagyobb fizikai megerőltetéseket. A görcsös fejfájás akár estig is jellemző lehet, emiatt nehezebben mehet az elalvás.

Szabadtéri:

A korai órákban öltözködjön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Délután a szél csökkenti a hőérzetet, réteges öltözet javasolt a kinti programok során. A napsütés azonban kedvezően hat a hangulatra és a közérzetre.

Időjárás hétfőre

Hétfőn és kedden ismét a napsütésé lehet a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Az északi-északkeletei szél sokfelé élénk, hétfőn nagy területen erős lesz. Hétfőn 22-27, kedden 24-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szapora pulzus: ilyen, ha szívbetegségre utal

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

izületi-fájdalom

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához