Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: erős, megterhelő frontálzóna hat ránk csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás köd front fronthatás ma orvosmeteo meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csütörtök este megérkezik a következő frontálzóna eleje!

Egy jó napot kapnak az időjárástól a frontérzékenyek. A kellemes csütörtököt napközben nagyon érdemes kihasználni mert este már megérkezik a következő frontálzóna eleje.

Részletek a Meteo Klinika TV-n!

Jó hír a frontérzékenyeknek hogy egy csendes, kedvező humánmeteorológiai helyzetű csütörtöki napra számíthatunk. Használjuk is ki napközben ezt a jó időt, a napon eltöltött időszak nagyban segíti a szervezetünk feltöltődését és a meglehetősen megtépázott immunrendszerünk regenerálódását.

Annál is inkább nagy szükség lesz erre a nyugodtabb időszakra, mert estétől már egy erős frontálzóna eleje éri el a nyugati országrészt. Itt már a késő délutáni óráktól számíthatunk a közelgő melegfront erősödő hatásaira. Ez rossz hír a fejfájással élőknek, de egyre erősebben jelentkezhettek keringési- és vérnyomás-ingadozási panaszok és enyhébb rosszullétek. Erősödhetnek a szokatlan fáradtsággal lehangoltsággal járó panaszok, és romolhat az alvásminőség is ezeken a területeken. A folytatásban ismét egy frontálzóna erős terhelő hatásaira készülhetünk.

Szabadtéri programok

Végre egy jó nap a kültéri programokat tervezők számára. A csendes napos idő kedvez mindenféle kültéri elfoglaltságnak. A napos időt érdemes kihasználni kedvezően hat az egészségünkre és erősíti az immunrendszert. Számítsunk viszont a meglehetősen nagy hőingásra, és öltözzünk ennek megfelelően.

Balesetveszély

Átmenetileg lényeges javulásra számíthatunk a közlekedésben a csütörtöki nap folyamán. A napos időjárás mellett többnyire kedvező útviszonyokra és közlekedési feltételek lesznek a jellemzőek. Viszont a Dunántúlon élők már számítsanak az estétől érkező melegfront miatt a figyelem tompulására és a megnyúló reflex időre.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol gyenge eső, zápor. A Dunántúlon a déliesre forduló, máshol a nyugati szél lehet élénk. Hajnalban -2 és +6, délután 9 és 15 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mellkasi fájdalom bal oldalt, vagy a teljes mellkason: mi lehet még, ha nem a szív?

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához