Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem semmi nap vár ránk hétfőn! Ezért lesz nehéz elviselni

orvosmeteorológia időjárás front fronthatás ma meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a meleg miatt többeknek lehet panasz, de fel kell készülni a közeledő frontra is.

Ma még igazi kánikulában lesz részünk az ország jelentős részén! 30 fok felett tetőzik a hőhullám a front előtt.

A meteogyógyász® segít eligazodni a humánmeteorológiai hatásokban

Hétfőn további, a vasárnaphoz képest még pár fokos melegedés zajlik, mely többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat. A keringési panaszok mellett a fejfájásos tünetek is előjöhetnek.

A hét első napján tehát a magasban intenzív melegedés zajlik, és ez az árnyékban mérhető hőmérsékleteken is megmutatkozik. Helyenként akár a 30 fokot is átléphetjük a legmelegebb órákban, ezek ráadásul árnyékba mért értékek.

A jóidő okozhat kellemetlenségeket!

Tényleg csak kis mértékű a vasárnaphoz képest vett melegedés, azonban ez már elég arra, hogy újabb tünetek erősödjenek fel a fokozottan érzékenyeknél. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. A reggeli erősebb lehűlés miatt pedig még mindig fokozódhatnak az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek.

A leggyakoribb tünet azonban a migrén lesz - országszerte, egész nap felléphet, és ha hajlamos rá, az ön napját is elronthatja! Ez a típusú fejfájás a szeles tájakon lehet ez a legerősebb és a legtartósabb.

Szabadtéri programok

Napos lesz az idő, ez javítja a hangulatot, a kedélyállapotot, a hőérzet pedig több fokkal a mért értékek felett alakulnak. A reggeli megfázásveszély miatt továbbra is a réteges, jól variálható öltözetet célszerű előnyben részesíteni.

Balesetveszély

A közlekedésben néhol a napsütés elvakíthatja a sofőröket, készítsen napszemüveget az utastérbe! Tompulnak a reflexek, fokozott a balesetveszély!

Időjárás hétfőn

Hétfőn több órára mindenhol kisüt a nap, viszont egy-egy zápor, esetleg zivatar északkeleten és néhol északon előfordulhat. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lesz. Nyáriasan meleg idő várható, 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Migrén kínozza, vagy csak erős fejfájása van? Ez alapján döntheti el

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához