Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kritikus napra készüljenek csütörtökön a frontérzékenyek!

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász melegfront

Igen erős melegfronti hatás érvényesül majd.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező ciklon komoly terhelést okoz a frontérzékenyeknek: az érkező ciklon nagy változást és nagy terhelést hoz.

A melegfronti hatások főleg délen teremtenek kritikus humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet

  • A déli, délnyugati országrészben élők fognak rendkívül erős melegfronti hatást tapasztalni. Az érkező ciklon miatt már az éjszakai óráktól beborul az ég, és intenzív csapadék zóna ér el bennünket vegyes halmazállapottal. A melegfronti hatás fokozatosan átterjed az ország egyéb területeire is.
  • Az északon élők lesznek a jobb helyzetben, a front jelentős késéssel és némileg gyengébb terhelő hatásokkal érkezik meg. Kifejezetten rossz helyzetben lesznek a fejfájósak, a vérnyomásosok, és igen erős terhelés éri a keringési rendszerünket magas infarktus és sztrók kockázattal, sok rosszulléttel, szédüléses, mellkasi és légzési problémákkal. Erősödnek a gyulladásos folyamatok, a reumás ízületi panaszok. Fokozott fáradtság, motiválatlanság, jelentkezhet és lényegesen figyelmetlenebbek lehetünk.

Szabadtéri programok

Elfelejthetjük a kültéri programokat két okból is. A fizikai feltételek is kedvezőtlenek lesznek, a borult égből hulló vegyes halmazállapotú csapadék miatt. A másik ok a frontérzékenyeket különösen megterhelő erős melegfronti hatás. Célszerűbb nem túl megterhelő beltéri programokat tervezni.

Balesetveszély

Csütörtök reggel még a fagyos időjárás dominál, különösen a keleti országrészben. De délnyugatról erős csapadékzóna érkezik vegyes halmazállapotú csapadékkal, többfelé ónos eső is várható. Ez rendkívüli módon lerontja a menetstabilitást, megnő a fékút, nagyon óvatos vezetési stílusra lesz szükségünk.

Napközben ez országossá válik. Szélsőségesen erős melegfronti hatás épül ki, ami nagyon sok embernek komolyan rontja a vezetési képességeit.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön borongós, sokfelé csapadékos időre van kilátás. Északon-északkeleten havazás, havas eső, ónos eső, máshol a kezdeti vegyes halmazállapotot követően egyre inkább eső várható. A déli-délkeleti szél a Dunántúlon és délen helyenként élénk lehet. A csúcshőmérséklet -3 és +8 C-fok között alakul, északon, északkeleten lesz fagyos, délen enyhébb idő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen forogni kezd a világ, elgyengül a térde, a látása elsötétül? Ez okozhat szédülést!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához