Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: széllel és rosszkedvvel érkezik a hidegfront csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász orvosmeteo záporok zivatar

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hidegfront jellegű terhelésekre számítsunk a lassan kelet felé mozgó kettősfront után!

Még csütörtökön is tartósan terhel a kettősfront, míg mögötte hidegfronti jelleg uralkodik. A frontos terhelések rendkívül magas hőmérsékletekkel párosulnak!

Nem könnyű ez elviselni! A hatásokat ismerteti a meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n!

A frontérzékenyek szervezetét fokozottan terhelő, változékony humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet alakul ki csütörtökön.

A távozó kettősfront még határozottan érezteti hatását, elsősorban a keleti országrészben. A front mögött gyenge hidegfronti jellegű hatásokra számíthatunk, záporeső, megerősödő szél lesz a jellemző. Rendkívül magasan alakul a hőmérséklet, mind a hajnali, mind a kora délutáni hőmérsékletek tekintetében sokfelé 10 C-fokot is meghaladóan felette leszünk az ilyenkor szokásos hőmérsékleteknek. De ezek a jelentős terhelések is eltörpülnek azok mellett a kilátások mellett, amelyek a hétvégére várhatók. Ezért a sok nehézség ellenére is fokozottan érdemes kihasználni a csütörtöki és pénteki napos órákat amelyek segítik szervezetünk regenerálódását és erősítik az immunrendszerünket, ami különösen fontos ebben a túlterheléses és járványveszélyes időszakban. Persze csak olyan mértékben terheljük magunkat, ami még elviselhető a szervezetünk számára. Jellemzőek lesznek a fejfájásos, a vérnyomás-ingadozásos és keringési panaszok. Még mindig gyakoriak a rosszullétek és a szédüléses panaszok. Erősebben jelentkezhet az ólmos fáradtság, motiválatlanság, a lehangoltság, csökken a figyelmünk.

Balesetveszély

A lassanként elvonuló csapadék, majd az egyre inkább megerősödő, sokfelé viharossá fokozódó szél rontja a közlekedés biztonságos feltételeit. Fontos tényező az elhúzódó kettősfronti hatás vezetési képességeinkre gyakorolt kedvezőtlen hatása: a fokozott fáradtság, és figyelmetlenség. Vezessünk óvatosan!

Milyen idő lesz?

Csütörtökön többfelé indulhat záporokkal a nap, délen, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben az ország nagy részén sok lesz a napsütés, de helyenként futó záporok előfordulhatnak. A nyugatias szél az ország északi tájain és az Alföldön erős, néhol viharos lehet. Kora tavaszias időre számíthatunk 8 és 14 fok közötti maximumokkal.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Berepedezett szájzug ellen ezek a leghatásosabb házi gyógymódok

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához