Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön jön a feketeleves a frontérzékenyeknek

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász tavasz zápor szél

A posztfrontális helyzet sok tekintetben rosszabb a frontnál – tájékoztat a Meteo Klinika.

Még mindig ez a megrekedt hidegfront hatása érvényesül. A viharos szelekkel beinduló hidegbeáramlás őszies humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet teremt.

Újabb terhelésekkel tetézi az eddigieket a hideg posztfrontálissá váló meteogyógyászati helyzet

Rendkívül összetett és tartós hatás éri az időjárás-érzékenyek szervezetét csütörtökön.

A szerdán kettősfronti jellegű panaszokat okozó, alig eltávozott frontnak most már a hidegfronti posztfrontális jellege erősödik, és viharos szelek formájában megindul a hideg légtömegek beáramlása. Miközben a fronthatás is érvényesül, a rendkívül alacsony hőérzet, a szórványos csapadék és az erős légmozgás is fokozott terhelő tényezőt jelent.

Ezt egyre rosszabbul viseli a napok óta komoly terhelés alatt álló szervezetünk. Továbbra is jelentkeznek a korábbi napok tünetei és különösen erőssé válnak a görcsös és az ízületi panaszok. A tartós terhelés miatt a keringési panaszok is erősebben jelentkezhetnek. Romolhat az alvásminőség, ami tovább gyengíti az immunrendszerünket, magas a meghűlések kockázata.

Szabadtéri programok

Lehetséges, de nem kellemes kültéri programokat szervezni. Többször zavarhatja meg zápor, zivatar, és nagyon kellemetlen lesz az erős, viharos szél. Az egyébként is átlag alatti hőmérsékleteket ez lényegesen tovább csökkenti, meleg öltözékre van szükség.

Balesetveszély

Sok minden zavarhatja a közlekedőket csütörtökön. Többfelé fordul elő csapadék és viharos lökések is kísérik az erős szelet. A terhelő hatások komolyan befolyásolhatják az időjárás-érzékenyek vezetési képességeit.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön kell számítani záporokra, néhol az ég is megdörrenhet, valamint apró szemű jég is kísérheti a záporokat, viszont kezdetben a Tiszántúlon tartósabb eső is kialakulhat. Sokfelé élénk, erős lesz az északias szél. A minimumok 1 és 7, a maximumok 12 és 16 C-fok között alakulnak – ígéri az Időkép előrejelzése.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez az ízületeket károsító betegség is a belekből indul ki!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához