Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: így teszi tönkre a frontérzékenyek szombatját az összetett fronthatás!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo felhő szél napsütés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kétféle fronthatás is terheli a frontérzékenyek szervezetét!

Elrontja az időt a Kárpát-medencét elő front! Inhomogén szakasza eltérő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai tünetekkel jár

A már péntek estétől érezhető melegfronti hatás szombaton országossá válik

A Kárpát-medencét elérő front egyre inkább kettős fronti jelleget ölt, és térben és időben eltérő panaszokat okoz az időjárás-érzékeny embereknél. A többnyire borult ég, a csapadék, a helyenkénti zivatarok terhelő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet teremtenek. Késő délutántól pedig már a megerősödő északnyugati szél hatása is megjelenik.

A melegfronti jellegben még inkább a fejfájásos panaszok és a gyulladásos folyamatok erősödnek. A kettős frontnál összetettebbek a hatások, és olyan tünetek is megerősödhetnek mint a szív és légzőszervi panaszok, a vérnyomás jelentős ingadozása, gyakoribb szédülés és rosszullétek, és a kedélyállapot értékű megváltozása, szorongásos és pánikszerű állapotok jelentkezése.

Milyen idő lesz?

Szombaton egy hidegfront hatására a felhőké lesz a főszerep, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé kialakulhat eső, zápor, délután néhol zivatar. A légmozgás mérsékelt marad, legfeljebb a Dunántúl északi részén és zivatarok környezetében támadhat fel átmenetileg. Kora reggelre 1 és 9 fok közé hűl le a levegő, majd napközben 11 és 18 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fáj a nyaka? Ekkor kell azonnal orvoshoz fordulni!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához