Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: jön a lehűlés, de ez csak a kisebbik bajunk lesz csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo havas eső

Északias áramlat közelít és terjed szét hazánk fölött csütörtökön. Erősen emelkedő légnyomással indul a nap, és nem biztatóbb a folytatás sem. Részletek a Meteo Klinika tájékoztatójában.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint északias áramlással indul a lehűlés! Ismét jelentős változásra számíthatnak a frontérzékenyek! Ez a hatás fokozatosan terjed keletre a nap folyamán.

A távozó ciklon mögött erőteljes légnyomás emelkedés indul, de keleten még érezzük a hidegfrontot

Jelentős változás következik be csütörtökön a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben

A ciklon kelet felé távozik, de északkeleten még érződik napközben a hidegfront gyengülő hatása. Az ország egyéb területein erős légnyomás emelkedést mérhetünk, amihez sokan társítanak komoly egészségügyi következményeket. A dolog azonban lényegesen összetettebb, valójában komplexebb légköri folyamatok állnak a háttérben amelyek ilyenkor befolyásolják szervezetünk állapotát.

Ingadozik a vérnyomás, gyakoribbak a tenziós fejfájások, sokan éreznek bizonytalan diszkomfortokat, rosszulléteket, több a bizonytalanságérzet, a szédüléses panaszok. A megszűnő csapadék és a napos idő kedvezően hat a mentális és fizikális állapotunkra, erősíti az immunrendszert. Nagyon ajánlott minél többet a szabadban eltölteni, szokatlanul kellemes a hőmérséklet, de a sokfelé megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetünket. Szerencsés a csütörtöki napban, hogy átmenetileg még enyhébb légtömegek érkeznek, ami a folytatásban jelentősen megváltozik.

Szabadtéri programok

Végre egy nap, amikor ajánlani tudjuk a kültéri programokat. Ugyan reggel még sokfelé lesz párás az idő de napközben már sokfelé süt ki a nap, és szokatlanul kellemesen alakul a hőmérséklet. Számítsunk azonban a többfelé megerősödő szél hőérzet csökkentő hatására. Használjuk ki a napos órákat!

Balesetveszély

Sokat javulnak a közlekedési feltételek. Reggel még sokfelé lesz párás, helyenként ködös az idő de napközben sokat javul a helyzet. A helyenként megerősödő szél átmenetileg ronthatja a járművek menetstabilitását.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön elkezd elvékonyodni a felhőzet, a Tiszántúlon és északkeleten, valamint a nyugati régiókban lehetnek még erősen felhős, borongós területek. Csökken a csapadék valószínűsége, elszórtan, elsősorban keleten-északkeleten lehet eső, zápor, este esetleg havas eső. A Dunántúl nagy részén és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokot mérhetünk

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandó fájdalmakkal gyötrik? Ez egy létező betegség, és enyhíteni is lehet

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához