Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: igazi kora nyári időnk lesz pénteken

Shutterstock orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo melegfront jó idő

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint sok ember nem örül annak ami ezzel a rendkívüli idővel együtt jár!

Megint ugrunk az időben! Itt a júniusi idő! Ennek a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetnek a hatásai felemásak!

Az időjárás-érzékenyek nagyon nem örülnek ennek a rendkívüli júniusi meteogyógyászati terhelésnek!

Megint visszatér az igazi júniusi idő és ezzel együtt több, az időjárás-érzékenyeket érintő terhelő hatás is. Nagyon sok ember számára kifejezetten kellemes lesz ez az időjárás, azonban együtt jár a nagy nappali hőingással. Ez ugyan nem frontális terhelés, de sok tekintetben annál is jelentősebb a hatása. A nagymértékű ingadozáshoz nehezen alkalmazkodó szervezetű emberek fokozott terhelés alá kerülnek és ez többféle tüneti formában jelentkezik.

Elsősorban a keringési rendszernek kellene átállnia, emiatt sokan szédülnek, szívdobogás érzés, aritmiák, kellemetlen mellkasi érzetek jelentkezhetnek, különböző irányú vérnyomás ingadozások is gyakoriak. A fejfájások különböző formáira számíthatunk és jellemzően gyakoribbak a tartós migrénes rohamok. Számítsunk arra is hogy a déli, kora délutáni órákban a napon tartózkodás már nem ajánlott azoknak akik nehezen viselik az erős felmelegedést.

Szabadtéri programok

Nagyon jó, júniust idéző időjárási helyzetre számíthatunk, és még a légszennyezettségi helyzet is kedvezően alakul. Ez nagyon jó a szabadtéri programokhoz, amit használjunk is ki. A szokatlanul nagy hőingás viszont sok embert megterhel, és az erősödő UV-sugárzás miatt fokozottan figyelnünk kell a megfelelő bőrvédelemre is!

UV veszély

Országosan egyre jobban meghaladjuk a 4-es szintet, már a közepesen érzékeny bőrűek is kerüljék a tartósabb déli napot, és használjanak napvédőket!

Milyen idő lesz?

Pénteken sok napsütés ígérkezik, délután növekszik meg észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északias szél nyugaton és keleten, északkeleten lehet élénk. Délután 21-26 C-fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rozmaring: enyhítheti a gyulladást és fejfájás ellen is jó lehet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához