Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a nyarat hozzák vissza a frontok csütörtökön

orvosmeteorologia idojaras front ma orvosmeteo meteogyógyász köd eső

Egy melegedési folyamat kezdetén vagyunk – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Különleges időjárási helyzet hoz jelentős változást, tartósan átalakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Ciklon áramlási zónájában tér vissza a nyári idő

Direkt fronthatás nem lesz csütörtökön, de a fokozottan frontérzékenyek nem számíthatnak problémamentes humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre. Ugyanis egy ciklon melegszektorának a szélén leszünk, és ennek magassági melegfronti hatásai érvényesülnek. Egy melegedési folyamat kezdetén vagyunk ami miatt egyre több fejfájásra, a gyulladásos folyamatok erősödésére fokozott fáradékonyságra, bágyadtságra, esetenként szédülésre, múló rosszullétekre készülhetünk. A talajon viszont kellemes légköri helyzet alakul ki, érdemes a napos órákban minél többet a szabadban tartózkodni. Próbáljunk meg regenerálódni, mert a beinduló tartós melegedés a folytatásban szélsőséges nyári időt fog visszahozni.

Szabadtéri programok

Kifejezetten kedvező lesz a csütörtök a kültéri programok számára. A több órás napsütés mellett csak kevés helyen kell számítanunk kisebb záporra vagy erősebb széllökésre. Kellemesen alakul a hőmérséklet. Érdemes ezt a napot kihasználni akár a terhelőbb teendőink elvégzésére is. A több órás szabadtéri tartózkodás erősíti az immunrendszert, segíti a D-vitamin természetes termelődését.

Balesetveszély

Kedvező közlekedési feltételekre számíthatunk csütörtökön. Kevés helyen lehet zápor vagy erősebb széllökés. A közeli frontok hatását viszont megérezhetik a fokozottan frontérzékenyek, ami lanyhuló figyelmet, lassuló reflexeket okozhat.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön napközben napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhatnak elő futó záporok. Este északnyugat felől azonban egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, északnyugaton, északon és északkeleten egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, néhol akár zivatar is. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 5 és 12, délután 18 és 23 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához