Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez nem lesz kellemes! Jön a vihar, szél havaseső pénteken

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo meteogyógyász hó zápor

Kellemetlen karácsonyi ünnepeket kíván a frontérzékenyeknek az időjárás pénteken.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon kellemetlenül alakul az időjárás karácsony előtt. Frontok jönnek sorozatban, ez igen erős terhelés a frontérzékenyek számára, mondja a meteogyógyász

Nem ilyen időt szeretnének karácsony előtt!

Péntekre virradóan még átmeneti melegfronti hatásra készüljünk, majd pénteken napközben már a nyugatról kelet felé terjedő hidegfronti hatás érvényesül.

Erősen változnak a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai körülmények, térben és időben változó meteogyógyászati panaszokat tapasztalhatnak a frontérzékenyek. Napközben is változatos időre számítsunk, a napütéses időszakokat záporok, havaseső, helyenként havazás szakíthatja meg. Nagyon kellemetlen és fokozottan terhelő hatású a sokfelé erős, helyenként viharos lökésekkel kísért légmozgás. Különösen az északkeleti területeken lesz kellemetlen, fényszegény az időjárás, és itt érvényesülnek legtovább a hidegfronti hatások is.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy milyen szélsőségesen változékony az időjárás és mennyire megterhelik a szervezetünket ezek a folytonos, erős változások. És a folytatásban is erre számíthatunk, ez egy nagyon kedvezőtlen időszak karácsony előtt. Egyre több ember szenvedi meg az időjárás-érzékenységet.

Szabadtéri programok

Nem lesz jó idő a kültéri programok számára. Bár sokfelé előbújik a nap, de számítanunk kell szeszélyesen előforduló mindenféle halmazállapotú csapadékra is, különösen északkeleten. Az erős, többször viharos széllökések nagyon kellemetlenek és jelentősen csökkentik a hőérzetet. A frontérzékenyek szervezete fokozott terhelés alatt áll. Ha kimegyünk, öltözzünk a gyorsan változó körülményekhez.

Milyen idő lesz?

Pénteken egy markáns frontrendszer teszi mozgalmassá az időjárást. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több helyen, főként a Dunántúlon készülhetünk esőre, záporokra, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Erős, helyenként viharos lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérsékletek 4 és 10 C-fok között várhatók.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen forogni kezd a világ, elgyengül a térde, a látása elsötétül? Ez okozhat szédülést!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához