Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: búcsút mondhatunk a nyári időnek, jön a hidegfront húsvéthétfőn

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés tavasz húsvét

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már beleéltük magunkat a nyári melegbe, de ennek most véget vet a hidegfront!

Hétfőn megérkezik az a hidegfront, pedig már egészen beleéltük magunkat a júniusi hőmérsékletekbe! Nagy változás jön a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben!

Vége a nyári időnek! Erős terhelést kell elviselniük a frontérzékenyeknek! A meteogyógyász tanácsai!

Nagyon komoly terhelésre számíthatnak a frontérzékenyek, időjárás-érzékenyek a vasárnapi humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben.

Napközben még a tovább emelkedő, rekordokat döntögető, kánikula közeli hőmérsékletek jelentik a fő terhelést, de kora délutántól, főleg a nyugaton élők már megérezhetik közelgő markáns hidegfront hatásait. Késő délutántól pedig maga a front is megérkezik, igen erős terhelő hatások kíséretében. Intenzív csapadékra, zivatarokra, erős, viharos széllökésekre számíthatunk.

A drasztikus a változás meteogyógyászati következményeit tovább erősítik az óraállítás akár több napig is elhúzódó következményei. A kezdeti elhúzódó fejfájások, migrének mellé egyre erősödő formában jelentkeznek a komoly keringési és légzőszervi panaszok, ezek olyan súlyos formája is mint a sztrókok és az infarktusok kockázata. Megnő a görcsös panaszok, koraszülések gyakorisága, erősen ingadozhat a vérnyomás, sok a rosszullét, szédülés, sok embernél jelentkezhet szorongás- és pánikszerű állapotok, alvászavarok. A megerősödő forgalomban nagyon veszélyes a fokozódó fáradtság, figyelmetlenség, a reflexek lassulása.

Pollen veszély

Nagyon magas a nyír, magas a juhar és közepes, de kissé növekszik a kőris, a nyár, a platán és a fűz pollenkoncentrációja is.

Milyen idő lesz?

Húsvéthétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is a legtöbb helyen vastag, szaharai poros fátyolfelhők gátolják a ragyogó napsütést. A délután második felében pedig egy közeledő hidegfront miatt növekszik meg a felhőzet nyugat felől, és alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, erős, néhol viharos lesz a délies szél, mely az esti órákban nyugat felől egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul. Délután 24-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Alacsony vérnyomás mellé nyirkos bőr is társul? Ha ezt tapasztalja, hívja az orvost!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához