Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: gyökeres változásokat hoz egy erősödő anticiklon vasárnap!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo szél napsütés

Ez az erősödő anticiklon sokféle humánmeteorológiai következménnyel jár a Meteo Klinika részletes tájékoztatója szerint.

A ciklonok sorozata után anticiklon épül fel. Az emelkedő légnyomás sokféle következményt generál.

Gyökeres változás a humánmeteorológiai helyzetben! Az erősödő anticiklon hatásairól a meteogyógyász.

Végre lecsengett ez a példátlan ciklon- és frontsorozat

Egyre emelkedik a légnyomás, megszűnik a csapadék, több napsütésre is számíthatunk, összességében csendesebb lesz az időjárás. Erre nagyon nagy szüksége van a szervezetünknek, végre van lehetőségünk egy kis regenerálódásra, és az immunrendszerünk erősítésére.

Ehhez a vasárnap jó lehetőségeket kínál, használjuk ki a napos órákat. Ne terheljük azonban hirtelen túl a szervezetünket, csak fokozatosan növeljük az aktivitásunkat. Annál is inkább ajánlott a vasárnapi kint lét, mert hétfőtől már a káros anticiklonális következményekre is számítanunk kell. Visszatérnek az erős reggeli fagyok és a ködös, párás idő.

Meg kell jegyeznünk hogy az érzékenyebb emberek közül többen tapasztalhatnak szédüléses panaszokat, múló rosszulléteket de elég gyakoriak a migrénes fejfájások is. Az anticiklonban megváltozó panaszokkal kell számolnunk, amelyek időben is eltérő jelleggel jelentkeznek.

Szabadtéri programok

Bár végre kedvezőek lesznek a kültéri programokhoz a humánmeteorológiai körülmények. Csapadék nem várható, és a szél is sokat gyengül, bár helyenként még lehetnek erősebb széllökések. Igen jó hatású a több órás napsütés, és az a körülmény, hogy a légszennyezettség vasárnap még a legtöbb helyen kedvezően alakul. Érdemes több órát is a szabadban tölteni, de akinek a szervezetét megviselték az elmúlt időszak terhelő hatásai, csak óvatosan terheljék magukat.

Balesetveszély

Meglehetősen kedvezően alakulnak a közlekedési körülmények. Jelentősebb csapadékra nem kell számítani, sőt több órás napsütésre is készülhetünk. A késő délutáni órákban már alacsonyan járó, szembesütő nap rendkívül veszélyes a délnyugati irányba közlekedők számára.

Milyen idő lesz?

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre készülhetünk, de elsősorban a Tiszántúlon lesznek borongós, erősen felhős tájak is. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb keleten fordulhat elő eleinteg jelentéktelen eső, esetleg kisebb havas eső. Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Reggel sokfelé fagyni fog. A csúcshőmérséklet 4 és 9 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához