Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a tojások mellett, meleg időt is hoz a húsvéti nyúl vasárnapra

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo szél tavasz húsvét

Itt a Szahara! Rengeteg por és rendkívüli meleg a sivatagi légtömegekben!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az egyenesen a Szaharából érkező erős áramlás tovább fokozza a rendkívüli terheléseinket!

Rendkívüli hatásai vannak ennek a Szaharából érkező légtömegeknek! A meteogyógyászati tüneteinket pedig az óraállítás is tovább erősíti!

Nagy humán- és orvosmeteorológiai terhelések érik a szervezetünket! És özönlik a sivatagi por is!

Igen sokféle terhelés éri a frontérzékeny, időjárás-érzékeny emberek szervezetét.

Ebben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben két tényezőt külön is ki kell emelnünk. A rendkívül erős melegedés melegfront szerű helyzetet teremt amihez kapcsolódnak az erős és tartós migrénes és egyéb jellegű fejfájások. Erősödnek a gyulladásos panaszok és gyakoribbak a keringési panaszok is. A melegedés erős szaharai eredetű légáramlás következménye, amivel nagy mennyiségű sivatagi por is érkezik. Ez hozzájárulhat a légzési panaszok szaporodásához. A hatásokat erősíti az óraátállítás okozta stressz és alvászavarok megjelenése. Sokkal fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, ami a közlekedésben is veszélyes. Viszont aki bírja, igyekezzen minél több időt a szabadban tölteni, válasszunk minél kevésbé terhelő programokat.

UV veszély

Többfelé már elérjük, átlépjük a 4-es szintet, már a közepesen érzékeny bőrűek már kerüljék a tartósabb déli napot, és használjanak napvédőket!

Milyen idő lesz?

Húsvétvasárnap elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, majd délután a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és ezeken a tájakon helyenként futó zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délies szél élénk, keleten és nyugaton, északnyugaton erős lesz. Reggelre 6 és 14 fok közé hűl a levegő, majd délután 22 és 29 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Reggel fáradt, és nehezen alszik el? Próbálja ki ezt az egyszerű praktikát!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához