Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nincs sok jó hírünk keddre, ez nehéz lesz!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zápor zivatar eső fülledt idő

Nagyon megterhelő lesz a kánikulai hőmérséklet a fülledt időben – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Ismét elérjük a kánikulai hőmérsékleteket, de ez sokkal keményebb lesz, mint a korábbi tavasziak voltak. A magas páratartalom teszi különösen veszélyessé ezt a humánmeteorológia-orvosmeteorológiai helyzetet.

Rendkívüli megterhelés a szervezetünknek a fülledt, sokfelé kánikulai hőmérsékletekkel párosuló idő!

Minden szív- és légzőszervi beteg nagyon vigyázzon magára kedden!

Az ország jelentős részén rendkívül terhelő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet alakul ki. A hőmérséklet többfelé eléri, meghaladja a kánikulai 30 fokot, ami önmagában is komoly terhelés, azonban a magas páratartalommal párosulva jelent igazán komoly veszélyt.

Erősen megnő a sztrókok és infarktusok veszélye, gyakoriak lesznek a szív- és légzési problémák. Különösen a délutáni óráktól számíthatunk rosszullétekre, nehézlégzésre, szédüléses, szorongásos és pánikszerű panaszokra. Erős migrénes fejfájások várhatók, fáradékonyak figyelmetlenek lehetünk. Különösen a heves zivatarok, a jégesővel kísért felhőszakadások idején válhat kritikussá a helyzet.

Szabadtéri programok

Inkább délelőtt és inkább északkeleten lesznek alkalmasabb időszakok a kültéri programokhoz. Mindenki számítson nagyon erős zivatar tevékenységre, felhőszakadás, jégeső, viharos szél bárhol, de különösen a Dél-Dunántúlon várható. Zivatar idején ne maradjunk a szabadban!

Közlekedés, balesetveszély

A fizikai és az emberi feltételei is kedvezőtlenül alakulnak a közlekedési feltételeknek. Zivatarokra, sőt, zivatarrendszerre kell számítani felhőszakadással, jégesővel, viharos szelekkel. A megterhelő fülledt időben erősen leromlanak a vezetési képességeink.

Milyen idő lesz?

Kedden folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, délután és este hevesebb viharok érkezhetnek nyugat, délnyugat felől, akár zivatarlánc is kialakulhat. Napközben még hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 23 és 30 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhög, fullad, nehezen veszi a levegőt reggelente? Ez a betegség is okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához