Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a vasárnap nem kedvez az ízületi bántalmakkal élőknek

időjárás, fronthatás, fáradtság, vérnyomás

Az átvonult száraz, gyenge hidegfront utáni helyzet bizony komoly terhelő hatásokat tartogat a frontérzékenyek számára.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most éppen nem fronthoz kötődő tünetek ronthatják el a napját.

A tartós hatások egyre komolyabb fejfájásos és egyéb tüneteket válthatnak ki. Ezért fáj a feje! Meglepő dolgokat mutat a meteogyógyász®!

Vasárnap nem érkezik front térségünkbe. Sok napsütésre számíthatunk, a délutáni hőmérséklet pedig a kellemes tartományban alakul. Reggel azonban kicsit hűvös lesz, nagy lesz tehát a napi hőingás. He erre érzékeny, könnyen lehet, hogy vérnyomás-ingadozást tapasztal, múló rosszullét is felléphet a délelőtt folyamán.

Reggel helyenként hűvös lesz, emiatt errefelé a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők enyhébb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek tehermentes átmozgatása enyhíthet a panaszokon.

Panaszokat akkor is tapasztalhat, ha fokozottan érzékeny a napon belüli hőmérséklet-változásra. Ebben az esetben enyhébb vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítson, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A keringési problémák a délelőtti órákban erősödhetnek fel. A fejfájás nem lesz intenzív, de az erre hajlamoksak körében most is előfordulhat.

Pollen:

A pollenterhelés tovább fokozódik, a pázsitfűfélék virágpora található meg nagyobb mennyiségben a levegőben. Az allergiások ne sportoljanak most az erdők, mezők, parkok közelében, és fogyasszanak kevesebb tejterméket!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lábfájdalom: ilyen, ha nem a cipője, hanem a gerince okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#lábfájdalom

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához