Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: két front közé kerülünk szerdán!

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász havazás

Ez vár ránk a hidegrfont mögött.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint szerda délelőtt már országosan megkönnyebbülhetnek a frontérzékenyek, de csak átmenetileg! Két front között leszünk szerdán napközben! Főleg keleten érződik még hidegfronti hatás, nyugaton lesz jobb a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

A hidegfront távozik keleten, a nyugatról érkező melegfront előtt még lesz egy kis javulás!

Két front között

Keleten még a kora délelőtti órákig érződik a távozó hidegfront terhelő hatása, de errefelé a posztfrontális hatások is erősebbek lesznek, számítanunk kell havazásra, záporokra. Gyakran jelentkezhetnek görcsös fájdalmak, kopásos ízületi panaszok, mellkasi diszkomfort érzetek, szívdobogás érzés, sokszor szorongásos tünetekkel.

A nyugati és a középső országrészben kedvezőbb lesz a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet. Itt viszont kevesebb időnk marad kicsit regenerálódni a nyugatról érkező melegfront hatásainak a megjelenése előtt. Nagyon jól tesszük, ha a napos órákat kihasználjuk egy testet-lelket regeneráló

sétára. Erre nagy szükségünk lesz a következő napok frontterhelései miatt. Még főleg a Dunántúlon kell számítanunk erős széllökésekre, amelyek sok embernél okoznak fejfájást, zavartságot, ingadozó vérnyomást. Melegen kell öltöznünk, mert magas a fertőzések kockázata!

Szabadtéri programok

Szerdán minden tekintetben a nyugati, és részben a középső országrészben lesznek jobbak a kültéri programok feltételei. Errefelé napos időre számíthatunk, de a Dunántúlon még lehetnek erős széllökések. Keleten viszont sok felhőre, havazásra, hózáporokra is számítanunk kell. Emellett itt délelőttig még hidegfronti hatást is tapasztalhatnak.

Balesetveszély

Főleg keleten, északkeleten lesz kedvezőtlenebb a közlekedési helyzet. Errefelé télies útviszonyokra, további havazás, hózápor kialakulására is számíthatunk. Nyugaton jobb lesz a helyzet, de itt is kell erősebb széllökésekre számítanunk. Keleten délelőtt a fokozottan hidegfront-érzékenyek vezetési képességeit befolyásolhatja távozó front.

Milyen idő lesz?

Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de eleinte keleten, északkeleten még előfordulhat havazás, hózápor. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. Hajnalban -7, +1, napközben -1 és +4 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen forogni kezd a világ, elgyengül a térde, a látása elsötétül? Ez okozhat szédülést!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához