Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: zűrös szerdát hoz a hét közepén az októberi nyár

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo őszi idő

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kicsit megváltozik most a panaszok jellege, de csak egy-két napra!

Megterhelő humánmeteorológiai helyzetet hoz a szerdán átvonuló front. Térben és időben jelentős eltérések várhatók.

Frontfilmen a panaszokat okozó hidegfront! A sokrétű hatásokat megtudhatja ebből a videóból a meteogyógyásztól®

Szerdán hidegfront hat a szervezetre, egyéni érzékenységtől függően többféle panasz, illetve rossz közérzet is jelentkezhet. A hő- és a komfortérzet is változékonyan alakul . Átmenetileg megélénkül a szél is, és a változékonyság is egész nap jellemző lehet.

Görcsök jönnek a vérnyomáspanaszok mellé

Elszórtan lesz csapadék, majd délután már arra is van esély, hogy a felhők mögül előbukkan a nap. A hidegfronthoz köthető panaszok azonban nem szűnnek meg ezzel együtt ilyen könnyen, például a fejfájás és a keringési panaszok egészen estig fennállhatnak!

Amennyiben a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik, akkor görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöket tapasztalhat, a tünetek számottevő mérséklődésére csak este számíthat. Északnyugaton a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Az időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

A hűvösebb reggelen az ízületi panaszok is felerősödhetnek, a felhősebb délelőttön kellemetlenebb napban lesz részünk. Délután azonban javul a helyzet.

Szabadtéri programok

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet és a komfortérzet. Érdemes esernyőt kéznél tartani, mert futó zápor előfordulhat.

Pollen, parlagfű, allergia

A pollenterhelés átmenetileg csökken, de az allergiások arra készülhetnek, hogy a hét többi napján egyre erősödni fognak a tüneteik.

Időjárás szerdán

Egyelőre a nyárias arcát mutatja az idő: a bátrabbak még a Balatonban is megmártóztak, hiszen a a zavartalan napsütés és a meleg hatására a tó vize több helyen elérte a 20 fokot kedden. Szerdán egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete vonul át fölöttünk. Elvétve kisebb eső, zápor is előfordulhat, de az ország nagy részén nem várható csapadék. Több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap, az északira-északnyugatira forduló szél azonban sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon kezdetben viharos lehet. Az enyhébb hajnalt követően délután 19-25 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen tünetekre figyeljen fel, hogy megelőzze az érkatasztrófákat

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához