Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez ködösíti be a reggelünket pénteken

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Pénteken-szombaton tetőzhet a migrén!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint fokozatosan átveszik a teret a melegfronti panaszok, amik egyre erősönek is. Szerencsére csak érint bennünket egy északon vonuló front. Frontérzékenyek északon az érintő hidegfronti hatásokat is megérezhetik.

A meteogyógyász® tanácsai, nézze meg ezt a videót

Pénteken front nem érkezik térségünkbe, a körülményeket tekintve azonban melegfront jellegű hatás érvényesül. A fokozottan érzékenyeknek nem egyértelműen kedvező ez az idő sem, ráadásul az ízületi panaszok sem szűnnek meg.

Az időjárást tekintve elmondható viszont, hogy a legtöbb helyen kellemes időre számíthatunk. A délutáni órákban mindenhol sok napsütés várható, ez pedig javítja a közérzetet, feltölt energiával, és az immunrendszert is erősíti. Előfordulnak azonban olyan területek, ahol a reggeli köd után egy ideig még borongós marad az idő. Az ország bármely táján jelentkezhetnek tehát tünetek! A magasban, és ezzel együtt a talajon is kisebb-nagyobb mértékben zajló melegedés még szombaton is megfigyelhető lesz, markáns változás vasárnapra körvonalazódik.

Országszerte fokozódik a migrénhajlam, emellett koncentrálási problémák és fáradékonyság jelentkezhet, illetve a gyulladásos panaszok is fokozódhatnak. Az enyhe fejfájás a friss levegőn csökkenhet, de az erősebbeken ez valószínleg nem segít. A kopásos eredetű ízületi bántalmakat egyre inkább háttérbe szorítják a reumatikus tünetek. A következő napokban romolhat az érintettek állapota! A nagy hőingás az időseket és a szívbetegeket is megterhelheti kismértékben.

Északon a nap első felében a görcsös tünetek is megjelenhetnek, de csak átmenetileg, és napközben már nem jelentenek befolyást az életminőségre.

Szabadtéri programok

Reggel kicsit fázhatunk, de délután most is késő nyárias hőmérsékletekre számíthatunk. Esernyőkre nem lesz szükség. Ajánlott kihasználni, mert vasárnaptól komolyabb lehűlés és csapadék is érkezik!

Pollen, parlagfű, allergia

A pollenterhelés nem számottevő, de a parlagfű pollenje közepes koncentrációban van jelen a napos délutáni órákban.

Időjárás pénteken

Péntek reggel északon, északkeleten, majd keleten előfordulhat kevés eső, zápor, míg nyugaton, délnyugaton nagy területen válhat párássá, ködössé a levegő. Napközben szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időre kisüthet a nap. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Kora reggel 9-16, délután 23-28 fokra van kilátás.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó fájdalom: ezt a 4 betegséget jelezheti

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához