Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szakadozó felhőzet, szaggató fejfájás! Ez vár ránk szombaton

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma orvosmeteo meteogyógyász

Pénteken még ne legyen ideges miatta, hogy szombaton ingerlékenyebb lehet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint átmenetileg háttérbe szorulnak a nyárias panaszok! A szombati hidegfront változást hoz a frontérzékenyeknek! A gyengébb fronthatásokra is sokan reagálnak!

Frontérzékeny? Az érkező hidegfrontot mutatja meg a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV egyedülálló frontfilmjén!

Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül

Felfrissül az idő, de hirtelen változás okozhat kellemetlenségeket. Elsősorban a fejfájása erősödhet fel, és a vérnyomása is ingadozhat!

A nyárias napok után most másfajta hatás terheli a szervezetet, és akár önnél is okozhat panaszokat. Ha közéjük tartozik, akkor önnél is görcsös fejfájás léphet fel, a fejfájást pedig a megélénkülő szél átmenetileg fokozhatja. Jó hír viszont, hogy kipihentebben ébredhet, a napok óta tartó alvászavarok háttérbe szorulnak. A vérnyomása főleg a nap első felében ingadozhat, estére várhatóan mérséklődnek ezek a tünetek.

A szokatlan meleg az ország nagy részén átmenetileg mérséklődik, a változékonyság hatására azonban gyorsan ingadozhat az érzett hőmérséklete. A helyenkénti csapadék, majd az érkezett pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek most még napközben is, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk.

Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Szabadtéri programok

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, az előző napoknál vastagabb öltözet javasolt, az élénkebb szél is okozhat kellemetlenségeket. Nagy csapadék nem lesz a frontból.

Időjárás szombaton

Szombaton északnyugatról délkelet felé egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami csak szórványosan okozhat kisebb esőt, záport. Többnyire szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az északnyugatira forduló szél napközben a Dunántúlon majd a középső tájakon is megélénkül, megerősödik. A csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakulhat.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A szívbetegséget a szemünk is jelzi - ezt nézze meg a szemén!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához