Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez vár ránk a fagyos szerda reggel után

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Szerdán estétől jelentős változás köszönt be!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint szerda estig még megkíméli az idő a fejfájósokat, de az éjszaka már sok embernek nem lesz tünetmentes.

Szerdán napközben még nyugodtabb humánmeteorológiai helyzetre számíthatunk, de estétől jelentős változás kezdődik. Csak 2-3 napig tartott a frontmentes, bár sok ember számára eddig sem tünetmentes időszak, és máris tartósan romló időszakra van kilátás!

Használjuk ki a szerdai napot annak ellenére, hogy egész nap nem már lesz zavartalan a napsütés, de csapadék estig nem várható. Ez humánmeteorológiai szempontból még egy nyugodtabb nap lesz, legalább is a az estig terjedő időszakban.

A késő estétől délnyugat felől megérkező melegfronti hatást főleg a délnyugati országrészben élők tapasztalhatják már meg. Ezeken a területeken délutántól jelentkezhet az érzékenyebb embereknél fejfájás és a vérnyomás jelentős ingadozása. Fáradékonyabbak lehangoltabbak lehetnek. Az éjszaka folyamán többen tapasztalhatnak alvási nehézségeket.

A keleti és középső országrészben kedvezőbb lesz a helyzet de a következő napokban országosan komoly terhelő hatásokra számíthatunk, elsősorban a frontérzékenyek.

Időjárás szerdán

Szerdán még többfelé fagyos lehet a reggel, majd napközben sok napsütés várható, délután kezd nyugat felől növekedni a fátyolfelhőzet, de estig csapadék sehol sem valószínű. Északnyugaton élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Délutánra 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen tünetekre figyeljen fel, hogy megelőzze az érkatasztrófákat

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához