Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtök délutántól megterhelő idők jönnek

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint eddig tartott a kedvezőbb időjárás!

Csütörtök délutántól már egy közelgő melegfront hatásait fogjuk érezni!

Ismét komolyan változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, frontok érkeznek. Még a frontok előtt is változatos feltételekre készüljünk.

Megterhelő hatások csütörtökre, jelentős különbségekkel: részletek a Meteo Klinika TV-n

Jelentős átalakulás kezdődik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben

Csütörtökön még az ország nagy részén frontmentes időre számíthatunk, azonban számos egyéb terhelő hatás fokozottan jelentkezik.

Északkeleten a csapadékos, párás, borult, fényszegény időjárás a reggel és a délelőtt folyamán is jellemző marad. Itt gyakrabban jelentkező ízületi panaszokra és az ilyen időt rosszul toleráló, depresszióra hajlamos emberek esetében a tünetek fokozódására számíthatunk.

Egyéb területeken viszont a nagy napi hőingás és a szeles idő okozhat erősödő panaszokat. Nyugaton a késő délutáni, esti időszaktól számíthatunk az érkező melegfront miatt erősödő melegfronti panaszokra, fokozódó fáradtságra, gyakoribb fejfájásra, a keringési rendszer fokozódó terhelésére, sok rosszullétre, szédüléses panaszokra.

A frontterhelés a folytatásban is megmarad és országossá válik, ezért érdemes a csütörtököt kihasználni a megterhelőbb tevékenységek munkák elvégzéséhez.

Szabadtéri programok

Összességében viszonylag kedvező feltételekre számíthatunk a kültéri programjainkban. Figyelembe kell azonban venni a területenként eltérő körülményeket is. Keleten még tartósabban ködös, hűvös és fényszegény időre számítsunk. Nyugaton pedig már a délutántól érkező melegfront befolyásolja az időjárást. Igen nagy lesz a hőingás és szeles az idő. Nagyon előrelátóan kell öltözködünk tartósabb kint lét esetén.

Balesetveszély

Viszonylag kedvező lesz a közlekedési helyzet. Ugyanakkor északkeleten még számítani kell az éjszakai csapadék és páralecsapódás miatti csúszós utakra és helyenként a rosszabb látási viszonyokra. Míg nyugaton az estétől kezdődő melegfronti hatásra érzékenyek számíthatnak a figyelem csökkenésére, erősödő fáradtságra, és a reflex lassulására.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön a napos időszakokat időnként zavarhatja felhősödés. Csak néhol fordulhat elő jelentéktelen csapadék. A déli-délkeleti szél egyre többfelé feltámad, északnyugaton, nyugaton erős, viharos lehet. Hajnalra pára-, ködfoltok képződhetnek, a minimumok 3 és 11 fok között alakulnak, a maximumok pedig 14-20 fok között.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Frontok jönnek-mennek! Így ismerheti fel milyen típusú migrén gyötri

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához