Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a jó mellett egy rossz hírt is hoz a hétfő a frontérzékenyeknek

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Végre: nyugodtabb napra számíthatnak a frontérzékenyek, csakhogy üröm is kerül az örömbe.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak egy kedvező napunk lesz, utána újra frontokra számíthatunk. Használjuk ki. Csak egy igazán nyugodtabb napra számíthatnak a frontérzékenyek, ami igencsak kevés lesz az elmúlt napok sorozatterhelései után.

Mik az extrém humánmeteorológiai helyzet következményei az időjárás-érzékenyekre? Meteo Klinika TV-n elmondja a meteogyógyász

Egyetlen napot kapunk!

Végre egy hogy kedvezőbb humánmeteorológiai helyzetű napra számíthatunk hétfőn, azonban nagyon kérdéses, hogy ez az egy nap elég lesz-e arra hogy az időjárás-érzékeny emberek szervezete regenerálódhasson.

Ugyanis, sorozatos, rekordokat megdöntő, szélsőséges időjárásban és ebből eredő extrém terhelésekben volt részünk az elmúlt napokban. Jellemző az ilyenkor szokásos időjárástól való eltérésre hogy az Országos Meteorológiai Szolgálatnak ki kellett bővítenie a hőanomália térképének a skáláját, mert nem lehetett már rajta ábrázolni ezt a mértékű eltérést. De nem csak a reggeli és délutáni hőmérsékleti értékek dőltek meg nagymértékben országosan és Budapesti viszonylatban is, hanem kifejezetten szeles és csapadékos is volt az idő. Budapesten meg is dőlt a széllökés napi rekordja 20-án.

A vasárnap még érvényesülő fronthatás után kedden már újabb frontos időszak indulására számíthatunk

Ezért mindenképpen érdemes a hétfőt kihasználni arra hogy kicsit pihenjünk, feltöltődjünk. Most is lesznek olyan zavaró tényezők, amelyet a fokozottan érzékeny emberek jelentős tünetek formájában is megérkezhetnek: a reggeli sokfelé megjelenő pára és köd kedvez a kórokozók terjedésének és rontja a légzőszervi, a kopásos ízületi betegek helyzetét. A regenerálódás során viszont erősödik az immunrendszerünk és ezt segítsük is elő a szezonális és zöldségek fogyasztásával, a napos órák kihasználásával nem nagyon megterhelő szabadtéri tevékenységekhez.

Szabadtéri program

A nyugodtabb, csendesebb idő az előző napoknál jobb feltételeket teremt a kültéri tevékenységek számára. Sokfelé a reggeli pára és köd még kellemetlen lehet. Célszerű lesz a programokat ennek megfelelően időzíteni. Érdemes lesz a napsütéses órákat kihasználni egy kis feltöltődésre!

Balesetveszély

Különösen a reggeli, helyenként még a délelőtti órákban lesz fokozott a balesetveszély a sokfelé ködös, párás idő és a nedves csúszós útfelületek miatt.

Milyen idő lesz?

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően sok napsütésre van kilátás, említésre méltó csapadék nem várható. Csak néhol nyugaton élénkülhet meg a szél. Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő. Kedden már több felhő lehet az égen, de csak néhol északon fordulhat elő átmenetileg kisebb eső. A délies szél többfelé megélénkül, nyugaton megerősödik. Napközben 17-26 fokot mutathatnak a hőmérők, északon, északkeleten várható a hűvösebb idő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen tünetekre figyeljen fel, hogy megelőzze az érkatasztrófákat

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához