Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keringési panaszok és a fejfájás napja lesz a vasárnap

időjárás, fronthatás, front, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a szombat is megterhelő volt, így a vasárnapi igénybevétel még erősebbnek ígérkezik!

Igen bonyolult fronthelyzet okozza a térben és időben igen változékony meteogyógyászati terheléseket! Hidegfront után mediterrán ciklon kettősfrontja! A Meteo Klinika TV-ben tájékoztat a meteogyógyász® a hatásokról!

Vasárnap ismét fronthatás, a behullámzó hidegfronthoz köthető kettősfronti hatás várható. Sokfelé borongós, lehangoló lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk, kellemetlen idő vár ránk. A borongós idő is lehangol, és ráadásul pont egy hétvégi nap, amikor több a szabad idő, és többeknek lenne lehetősége a szabadtéri programokra.

A tünetek még az egészséges szervezetűeknél is megjelenhetnek. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, és a csapadékos időben egészen estig kitarthatnak ezek a panaszok. A kopásos bántalmak mellett a gyulladásos, reumatikus tünetek felerősödésére is számítani kell.

A frontokra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért mindenkinek ajánlott kerülni a stresszes helyzeteket, próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot.

Szabadtéri:

A szeles idő mellett az érzett hőmérséklet nem lesz kellemes, a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, szükség van a vastagabb pulóverre is, illetve semmiképpen ne hagyja otthon az esernyőt!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért van veszélyben az, akinek alacsony a vérnyomása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

magas vérnyomás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához