Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen panaszokat okoz a keddi hidegfront

orvosmeteorológia, fejfájás, front, alvászavar

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb faktor, most egy front adódik az enyheség okozta igénybevételhez!

Az időjárás-érzékenyek számára folyamatosan nagy az igénybevétel: nem csak az enyhe idő, hanem frontok is ronthatnak a helyzeten. Ha ön is görcsöket tapasztal, ingadozik a vérnyomása vagy gyakran lehangolt, ön is érintett lehet! Szubtrópusi áramlásba kerültünk!

Sokan megszenvedik! Ön mire számíthat? - erre ad választ a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden a nap második felében egy viszonylag gyengébb hidegfront halad át felettünk, és nem csak az arra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket, hiszen még enyhe marad az idő.

A fronthatás főként akkor okozhat panaszt önnél is, ha a fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik. Ekkor izom- és hasi görcsöket, valamint görcsös típusú fejfájást is tapasztalhat, a tünetek pedig délutántól másnap hajnalig jellemzőek lehetnek. Emiatt a közérzetében is romlás várható, illetve a hőérzete is ingadozhat. Ezen kívül a magasban található meleg levegő miatt a melegfrontra érzékenyeknél is felléphetnek tünetek, ekkor inkább a migrénes fejfájás kerül előtérbe.

Az élénk légmozgás a gyerekeket izgágábbá, nyugtalanabbá teheti, esetenként alvásproblémák is lehetnek. Kopásos és reumatikus ízületi bántalmak egyaránt felléphetnek, amik a következő napokan is tartósnak bizonyulnak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához