Ezeket látta már?

Kevesebbszer menne orvoshoz? Ezt a 6 tanácsot tartsa be

recept, orvos

A legtöbben nem szeretünk orvoshoz járni, de, ha betartjuk a következő tanácsokat, nem is kell olyan sűrűn.

Ne hagyj aki a szűrővizsgálatokat!

A megelőzés a legjobb "gyógymód". Menjen el évente a korának megfelelő szűrővizsgálatokra, még akkor is, ha kényelmetlennek tartja. Tény, nem a szűrések látogatása a legkellemesebb időtöltés, de betegségeket is megelőzhet velük.

Változtasson az életmódján!

Az unalomig ismételt egészséges életmód azért van olyan sokat a terítéken, mert valóban rengeteg betegséget meg lehet előzni, vagy éppen csökkenteni lehet egyes betegségek kialakulásának az esélyét, ha odafigyelünk arra, mit teszünk a tányérunkra, és rendszeresen mozgunk. Már egy kicsi súlycsökkenés is számít, és a mozgás terén a rendszerességen van a hangsúly.

Egyeztessen telefonon az orvosával!

A covid óta bevett gyakorlat a rövid telefonos konzultáció, éppen ezért, ha nem biztos abban, hogy feltétlen be kell menni a rendelőbe, előtte hívja fel az orvosát! Ne hosszas tanácsadásra készüljön, egyszerűen mondja el a panaszait, és kérjen tanácsot, hogy szükséges-e bemennie. van, amit telefonon keresztül is el lehet intézni, de természetesen van, amihez szükséges a személyes jelenlét.

Ne bagatellizálja el a panaszait!

Nem csak akkor kell orvoshoz rohanni, amikor a tünetek már elviselhetetlenek, vagy ijesztőek a számunkra! Fontos, hogy figyeljünk magunkra, a testünk jelzéseire, és konzultáljunk az orvosunkkal. Az időben elkapott betegség gyógyulási esélyei magasabbak, és hosszú távon kevesebb orvosi beavatkozással járhatnak.

Csak indokolt esetben menjen a sürgősségire!

Mivel a sürgősségi rendszerint túlterhelt, ezért csak akkor menjünk, ha valóban indokolt. A sürgősségin a probléma súlyossága szerint priorizálják a betegeket, így ha nem indokolt a jelenlétünk, több órát is várhatunk, arról nem is beszélve, hogy azok elől vesszük el az időt, akiknek S.O.S. problémájuk van.

Olvasson tovább! Petefészek ciszta vagy rák? A nőgyógyász elmondja, miként különböztetheti meg a kettőt

Ne felejtkezzen meg az influenza elleni oltásról

60 év felettieknek ingyenes az influenza elleni oltás, de 60 év alatt sem jelent nagy kiadást - mindenképpen kevesebbe kerül, mint a gyógyszerek, ha megbetegszünk - az életminőség romlásáról nem is beszélve.

Forrás: WebMD

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz