Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz kedd vár a magas vérnyomással küzdőkre

Orvosmeteorológia, meteorológia, frontok, fronthatás, időjárás-érzékenység, hidegfront, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint front jellegű tünetekkel, sokféle panasszal érkezik a kedd!

Megint egy meglehetősen furcsa humánmeteorológiai helyzettel kell számolnunk. Alig fogjuk érteni az okát, mégis tapasztalni fogjuk a térben és időben jelentősen változó, terhelő hatásokat!

Magaslégköri változások frontérzékenyeknek! Ezt fontos megértenie, most elmagyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és sokfelé lehet csapadékra számítani: ez akár zápor vagy zivatar formájában is előfordulhat! Nagy lehűlés nem várható, de a párás időben kellemetlen lehet a komfortérzet. Egész napos tünetek lesznek jellemzők!

Az erősen változékony időben kettősfront jellegű hatások érvényesülnek és az ilyenkor jellemző tünetek léphetnek fel, legintenzívebben a középső és a délnyugati területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig (amennyiben ez lehetséges) pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet.

A párás, csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Sokfelé a fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ha érintett, akkor tartózkodjon zárt térben a vihar elvonulásáig!

Pollenhelyzet

A pollenszint a csapadékos részeken kissé csökken.

Kedden a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből országszerte sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Többfelé lesz élénk a délkeleti szél, zivatarok környezetében viszont továbbra is lehetnek erős, viharos lökések. Hajnalban 13-17, napközben 19-26 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lábfájdalom: ilyen, ha nem a cipője, hanem a gerince okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#lábfájdalom

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához