Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a kánikula erősebb tüneteket okoz, mint a front

fejfájás, szédülés, nehézlégzés: betegség, hőség, kánikula

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a fronthatás csak enyhe, a hőség viszont továbbra is erős tüneteket okoz!

Az extrém hőhullámban nagyon fontos hogy megértsük a különböző sugárzási terhelések okait és következményeit! UV- és hőterhelés-veszély nagy különbség!

Ezt tisztázza a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás kedden

Kedden ugyan a nap nagy részében még többfelé mindig a kánikula terheli a szervezetet, de a hétfőihez képest pár fokot visszaesik a hőmérséklet, és az északnyugati szél is jelent egy kis hűsítést. A markáns tünetek pedig most is fennállhatnak!

Továbbra is az év első hőhulláma terheli a szervezetét. Jó hír azonban, hogy már megkezdődött a változást, ami legelőször a nyugaton élők tapasztalhatnak némi hőmérsékletcsökkenés formájában. A Dunántúlon tehát az áthaladt hidegfront hatására már némiképp mérséklődik a forróság, de gyenge hidegfronti tünetek léphetnek fel az erre fokozottan érzékenyek körében. Növekszik a görcshajlam, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat a nap első felében akkor, ha a fokozottan érzékenyek körébe tartozik.

Az ország nagy részén azonban még mindig a tartós, 33, 35 fok körüli meleg jellemzi a napot. A koncentrálóképessége továbbra is alacsony lehet, türelmetlenné, ingerlékennyé válhat. Nagyon fontos, hogy a déli órákban tartózkodjon hűvös helyen, és a zárt nyílászárók mellett a lakást is sötétítse be, mert nagyon gyorsan átmelegszik még akkor is, ha éjjel valamennyire sikerült lehűtenie. A nehéz fizikai munkát egész nap próbálja kerülni. A korábban a tapasztalt migrén, illetve fáradtság, tompaság sem mérséklődik számottevően, és még mindig jelentkezhetnek emésztési panaszok is.

Légszennyezés

A levegőminőség kissé romlik, növekszik az ózonkoncentráció.

Balesetveszély

A közlekedésben csak a napsütés lehet zavaró, ám a nagy melegben koncentrálási problémák, a fáradtság miatt ingerültség léphet fel. A balesetveszély tehát emiatt is növekszik, szánjon hosszabb időt az utazásra, inkább iktasson be több pihenőt! A napon hagyott járművek rendkívül felforrósodhatnak, semmiféle élőlényt ne hagyjon benne!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Néha bedobban, néha kihagy a szív: ilyen károkat okoz a szívritmuszavar

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához