Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a hidegfront őket viseli meg leginkább

orvosmeteorológia, fejfájás, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint maradnak a panaszok, nem javul a frontérzékenyek állapota.

Az időjárás sokféle folyamata vált ki olyan élettani reakciókat, amik ingadozó vérnyomás formájában jelentkeznek. Általában kiugró, de számos esetben leeső vagy le-fel ingadozó értékeket tapasztalhat, rendszerint más tünetek kíséretében.

Ingadozó a vérnyomása? Nagyon veszélyes lehet! Fontos tényekre figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden még mindig hidegfronti hatást tapasztalhatunk. Az arra érzékenyeken kívül a szeles időt nehezen tolerálókra is nehezebb nap vár, sokan ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek.

Amennyiben a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik, akkor görcsös típusú fejfájást, izom- és hasi görcsöket tapasztalhat, a tünetek számottevő mérséklődésére pedig este sem számíthat. Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Ha ön is érintett, akkor ebben az esetben is fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, illetve a gyerekek nyűgösebbekké, kezelhetetlenebbekké válhatnak.

A helyenkénti csapadék hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek most még napközben is, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Délután azonban javul a helyzet. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Szabadtéri tevékenységek

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet és a komfortérzet. Az esernyőkre is szükség lehet, nagyobb eséllyel a nap első felében.

Milyen idő lesz kedden?

Kedd reggel nyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet, míg keletebbre folytatódik a csapadékosabb idő. Napközben északnyugat felől többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, de már többfelé számíthatunk naposabb időszakokra is. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 5-13 fok, napközben 12 -20 fok várható, a borongósabb északkeleti tájakon maradhat hűvösebb az idő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tenziós fejfájás vagy migrén? Ekkor forduljon orvoshoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tenziós fejfájás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához